Teknovation Logo
robot

 
  • Den manglende fysiske adgang til studiestedernes laboratorier og værksteder forsinker hver tredje studerende.

4. maj 2020, kl. 09:56 

IDA: Hver 3. studerende sinkes

Nedlukningen af Danmark bremser hver tredje studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, konstaterer aktuel IDA-undersøgelse.


Hver tredje studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser vurderer, at de bliver forsinket på deres studie, og over hver anden af dem mener, at det bliver vanskeligt at bestå eksamener, på grund af corona-nedlukningen. Det viser en ny undersøgelse blandt 1.246 studerende lavet af Ingeniørforeningen, IDA.

De altovervejende årsager til, at de studerende ikke tror på, at de når i mål til tiden, er at de ikke har haft adgang til laboratorier og værksteder under nedlukningen af landet, og at det ikke har været muligt at erstatte den praktisk erfaring via fjernundervisning.

IDAs formand Thomas Damkjær Petersen mener, at tallene er nedslående, og opfordrer derfor til, at der gøres alt, hvad der er menneskeligt muligt for at åbne studiestedernes laboratorier yderligere.

”En politisk aftale har sikret en delvis genåbning af forskningslaboratorierne. Der lægges op til, at post doc- eller PhD-forløb skal kunne gennemføres, og at specialestuderende der er afhængige af fysisk fremmøde, kan få adgang. Det er naturligvis glædeligt, men det står langt fra mål med udfordringen,” siger IDAs formand.

Over halvdelen af de studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser frygter også, at de vil få sværere ved at bestå eksamener i de fag, de har under corona-situationen.

”Det skaber jo et stort problem for den enkelte, og kan få uoverskuelige konsekvenser for de studerendes trivsel, hvis så mange studerende ikke føler sig klar til eksamen. Det understreger, at det er en alvorlig situation, der ikke kun løses af begrænset åbning og trivselspuljer,” siger Thomas Damkjær Petersen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik