Teknovation Logo
robot

 
  • Amada ejer nu 100 procent aktierne i den finske specialist i automationssystemer LKI Käldman, der fremadrettet hedder Amada Automation Europe.

7. april 2020, kl. 16:41 

Amada overtager LKI Käldman

Amada Holdings Co. Ltd. Meddeler, at man nu er 100 procent ejer af den finske specialist i automationssystemer LKI Käldman Ltd. Handlen sker efter årelangt samarbejde mellem de to, der begyndte i midten af 1990'erne og blev udvidet i 2009, da Amada blev indlemmet som aktionær.


Japanske Amada understreger sit engagement i samarbejdet med LKI Käldman, og da de resterende aktier skulle afhændes, var man klar til at slå til, og er nu 100 procent ejer af den finske automationskoncern..

Efterspørgslen på fiberlaserskæremaskiner har været stigende i de seneste år på grund af udviklingen af højtydende oscillatorer og fremskridt inden for laserteknologien. Sideløbende med denne tendens er automatisering blevet en forudsætning for pladeskæringsprocesser i primært Europa på grund af faktorer som arbejdstidsbegrænsninger og stigende lønomkostninger.

Med LKI Käldman som en del af Amada vil man også kunne forøge levering af maskiner integreret med automatiseringsudstyr, der er optimeret til fortrinsvis europæiske kunder. Desuden vil beslutninger kunne ske hurtigere takket være tættere arbejdsrelationer, mens en yderligere fordel vil være det samtidige design, udvikling og fremstilling af flere teknologier.

LKI Käldman har p.t. cirka 180 medarbejdere. Selskabet ændrer navn med til Amada Automation Europe Ltd.

I 2022 håber man, at en styrkelse af produktionsfaciliteterne i Bennäs på Finlands vestkyst, vil bidrage til en fordobling af produktionskapaciteten på automationsudstyret, oplyses det videre.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik