Teknovation Logo
robot

 
  • Happtecs Bjarke Kirkelykke Skjølstrup (t.v.) og Andreas Holmetoft Lyder (t.h..) glæder sig over nu at kunne lancere Happtec Smart Gateway, der er lanceret, samtidig med at virksomheden forlader Startup Hub ved Odense Robotics.

3. april 2020, kl. 12:53 

Gateway til agil og fleksibel produktion

Happtec har forladt Startup programmet ved Odense Robotics, og lancerer Happtec Smart Gateway, som kan sikre fremstillingsvirksomhederne agil og fleksibel produktion for stort set alle seriestørrelser.


Der er sket meget på kort tid, siden juni 2018, hvor Happtec så dagens lys, og få måneder efter blev iværksætteren blåstemplet til en af de eftertragtede pladser i Odense Robotics Startup Hub, hvor virksomheden med ph.d. Andreas Holmetoft Lyder i spidsen, og den nordjyske robotvirksomhed Technicon i ryggen, startede udviklingen af forretningsideen. Siden er softwarespecialisten Bjarke Kirkelykke Skjølstrup kommet til.

Startup-forløbet har på 18 måneder sikret Happtec et banebrydende koncept fra ide til færdigt produkt, der henvender sig til virksomheder i fremstillingserhvervene, hvor manglende "Connectivity" er blandt de sværeste udfordringer for at indføre den seneste produktionsteknologi. Det vil sige, eksisterende og nyt produktionsudstyr, både hard- og softwaremæssigt, sjældent er forbundet og "taler" ikke sammen. Manglen på "Connectivity" forårsager ikke bare tab af dyr viden om produktionen, men er også årsag til at produktionsudstyret ikke bliver udnyttet optimalt, påpeger klyngedirektør Mikkel Christoffersen, Odense Robotics.

Det vender Happtec nu markant op og ned på, og lancerer med Happtec Smart Gateway en banebrydende måde at øge automatisering og styrke produktioner på, som der er et stort potentiale i, påpeger Mikkel Christoffersen.

Således er Happtecs Smart Gateway en lille boks, der kan forbinde flere produktionsenheder. Koblingen foregår via en cloudbaseret portal, hvor programmer hentes, hvorefter Smart Gateway kan monitorere produktionsudstyr og opsamle produktionsdata.

Ideen er inspireret af Smartphone og Apps og kræver ingen forudgående programmering.

Den brugervenlige løsning spiller sammen med Universal Robots cobots. Happtecs Smart Gateway kan desuden udvides til at anvende Big Data og kunstig intelligens, AI.

Undervejs i forløbet ved Startup Hub har Happtec haft adgang til specialiserede forretningsudviklere og teknologieksperter, der har bistået med sparring om forretningsmodel, finansiering, programmering, AI og opsætning af leverandørkæder med videre:

"Takket være 360 graders professionel sparring i bub'en har vi kunnet koncentrere kræfterne om hurtig udvikling. Netop tempoet og professionalismen i alle led har gjort, at vi er klar til at gå på markedet og levere den bedste service for vores kunder," siger Andreas Holmetoft Lyder.

Parterne er enige om, at det har været et værdifuldt forløb, og Andreas Holmetoft Lyder mener, at der netop nu er brug for at være langt mere fleksibel og agil i fremstillingsindustrien. Han påpeger at alt for omfattende ressourcer spildes grundet et uudnyttet, ineffektivt og ufleksibelt produktionsapparat, der ikke er forbundet i tilstrækkelig grad:

"Mere end nogensinde har produktionsvirksomheder behov for øget fleksibilitet, bedre tilbagebetalingstid og fordele i en mere agil produktion. Det gælder uanset størrelse, branche eller beliggenhed. Vi ser et stort potentiale for at Smart Gatewayen vinder indpas i mange virksomheder i løbet af de næste tre års tid," siger Andreas Holmetoft Lyder. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik