Teknovation Logo
robot

 
  • ”Det (projektet, red.) går konceptuelt ud på, at man projicerer et kendt mønster ned på emnet med en projektor, og så filmer man med et almindeligt kamera, hvordan det mønster tager sig ud på emnet,” fortæller konsulent hos Teknologisk Institut, Thomas Giselsson. Billedekilde: MADE.

1. april 2020, kl. 14:06 

Automatisert kontrol af blanke overflader

VOLA og B&O er med i udviklingen af en robot til at automatiseret ridsekontrol i samarbejde med Teknologisk Institut. Det sker i et MADE-støttet projekt, annoncerer organisationen.


Ved hjælp af den særlige visionteknologi, kaldet deflektometri, er Teknologisk Instituts robotvision-specialister i gang med at udvikle en metode, der kan automatisere og forbedre kvalitetskontrollen af produkter med blanke og reflekterende overflader.

Det sker i et projekt i regi af Manufacturing Academy of Denmark, MADE, hvor armaturproducenten VOLA og hifi-specialisterne fra B&O er involveret på industrisiden.

Nærmere bestemt er ønsket at opnå en større ensartethed på emner i produktionen, når løsningen er implementeret. For der er et stort potentiale her, fremhæves det.

Projektet udspringer af MADE-forskeren Anne Juhler Hansen fra AAU, der arbejdede med at undersøge visuel kvalitetskontrol for B&O, VOLA og LEGO.

”I første omgang tænker jeg ikke fuldautomatiske løsninger, men at give personale, der arbejder med visuel kvalitetskontrol, hjælp til at træffe beslutninger og forbedre kvalitetskontrollen,” udtaler hun, ifølge MADE, og tilføjer:

”Jeg har arbejdet med det her område i flere år, så jeg er meget begejstret for at se videreudviklingen. Der er et stort potentiale for at udbrede løsningen til andre. En automatiseret kvalitetskontrol kan sikre ensartethed og overtage kedeligt, gentagende arbejde, som kræver skarpt fokus hele tiden.”

Se en video om projektet her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik