Teknovation Logo
robot

 
  • IFR-statistikken fra 2019 har vist en stagnering i det danske robotsalg i de seneste år. Særligt væksten i robottæthed (robotter per medarbejder i industrien) har været faldende, hvor Danmark sidste år bare lå på en 30. plads i verden, konstaterer DIRA.

26. februar 2020, kl. 14:28 

DIRA: Robotstrategi rammer stort behov

Den nationale robotstrategi, der blev lanceret af regeringen mandag, vækker begejstring hos Dansk Robot Netværk - DIRA.


Den fra regering netop lancerede nationale robotstrategi bliver budt flot velkommen af DIRA, der mener, at den rammer ned i et stort behov.

"Det glæder os at se, at regeringen for alvor har sat robotterne på den politiske dagsorden, og vi ser frem til at understøtte strategien, hvor vi kan," siger sekretariatsleder i DIRA, Søren Peter Johansen.

Blandt andet har strategien til formål at bidrage til den grønne omstilling, samt øge landets produktivitet og konkurrenceevne. Helt konkret går et af strategiens 11 fokuspunkter ud på at forske i, hvilke barrierer, der gør det vanskeligt for særligt små og mellemstore virksomheder at investere i robotteknologiske løsninger.

Og netop det er noget, DIRA-folkene glæder sig over, efter IFR-statistikken fra 2019 har vist en tilbagegang i det danske robotsalg i de seneste år.

"I lyset af den bekymrende udvikling, der har været i robotsalget, er det netop vigtigt, at vi forpligter os til at gøre det nemmere for danske virksomheder at investere i automation," siger bestyrelsesformand for DIRA, Kim Reeslev.

Nærmere bestemt blev der bare blev solgt 673 industrirobotter i Danmark i 2018 mod 800 robotter i 2017, og et nærmere kig på IFR-statistikkerne viser, ifølge DIRA, at Danmark er på plads nummer 30 målt på vækst i robottæthed (robotter per medarbejder i industrien).

Det er en udvikling, der på sigt kan få stor betydning for landets placering som global robotteknologisk frontløber, konstateres det:

"Dengang var der ikke noget entydigt svar på, hvordan Danmark skulle ændre denne udvikling. Og derfor byder DIRA regeringens nationale robotstrategi velkommen med ønsker om, at der samtidig sikres gode vilkår for de mange nødvendige leverandører af robot- og automatiseringsløsninger, som er med til at sikre høj indtjening og fastholdelse af arbejdspladser i danske produktionsvirksomheder," konstaterer Kim Reeslev.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik