Teknovation Logo
robot

 
  • DI-direktør Lars Frelle-Petersen glæder sig over strategien fra ledende næstformand i EU-kommissionen, danske Margrethe Vestager, har præsenteret, og opfordrer den danske regering til at følge trop.

19. februar 2020, kl. 13:48 

DI: EU's digitale strategi er et løft

DI ser positivt på strategien for kunstig intelligens, AI, og sikker brug af data, som ledende næstformand i EU-kommissionen Margrethe Vestager netop har præsenteret i Bruxelles, og opfordrer den danske regering til at følge trop.


"EU-landene skal være de bedste i verden til at bruge data og AI på en ansvarlig måde, der som en selvfølge respekterer og passer på borgernes personlige oplysninger. Det kan blive en kæmpe fordel for danske og europæiske virksomheder, hvis vi griber det rigtigt an. Med strategien fra Vestager har Kommissionen taget et stort skridt i den rigtige retning," siger DI-direktør Lars Frelle-Petersen.

EU-kommissionen vil både give borgerne kontrol over deres personlige oplysninger og give virksomheder og myndigheder muligheder for at bruge de store mængder data, som digitaliseringen har givet adgang til. Det kan give europæisk erhvervsliv et tiltrængt konkurrenceløft i anvendelsen af data og AI.

"Vi tror på, at en europæisk vej baseret på regler og værdier vil kunne give danske virksomheder en konkurrencefordel, når vi skal konkurrere på globalt plan. At digitalisering ”Made in EU” bliver synonymt med ansvarlighed og tillid. Vi er i Danmark gået foran og er ved at etablere en mærkningsordning for virksomheder, der anvender data ansvarligt. Jo større tillid, borgerne har til virksomhederne og de digitale løsninger, jo bedre står vi," siger Lars Frelle-Petersen.

Baggrunden for strategien er, at EU halter efter både USA og Kina i forhold til at skaffe adgang til data og anvende den. Kommissionen vil gennem lovgivning, investeringer og bedre IT-kompetencer fremme, at europæiske virksomheder får adgang til mere data og klare regler for at anvende kunstig intelligens.

"Alle virksomheder – fra grusgrave til advokatvirksomheder - er på vej til at blive digitale, og derfor bliver adgang til data så vigtigt. Uden data, ingen digitalisering. Her kan EU sikre, at vores virksomheder har sikkerhed for forsyninger. Men, det kræver, at vi får skabt et system, hvor det er en god forretning at dele data – at virksomheder, det offentlige og forbrugere får noget ud af at deltage. Her bliver der noget, vi skal øve os på," siger Lars Frelle-Petersen.

Erhvervslivet kan ved hjælp af AI og store mængder data udvikle stadig mere brugertilpassede produkter, og sundhedssektoren kan få hjælp til at udvikle bedre forebyggelse og behandling.

"Vi skal bruge de nye digitale teknologier i langt højere grad til at løse nogle af de store samfundsudfordringer. Det gælder også indsatsen for et bedre klima. Derfor er det også vigtigt, at den danske regering følger trop og får sat digitalisering højere op på dagsordenen og snarest kommer med en samlet strategi for digitalisering herhjemme," siger Lars Frelle-Petersen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik