Teknovation Logo
robot

 
  • Teknologisk Institut indviede i 2019 Cobot Lab, der hjælper danske virksomheder med succesfuld og sikker implementering af kollaborative robotter – et begreb, som typisk leder tankerne hen på stationære robotarme i nærkontakt med mennesker. Men man må ikke glemme de mobile robotter i denne sammenhæng, påpeger TI.

17. februar 2020, kl. 15:01 

Virtual Reality for sikrere mobilrobotter

I takt med at mobile robotter bliver mere brugt sammen med mennesker, kræver det, at robotterne er sikre at omgås. Teknologisk Institut er senest begyndt at anvende trackingudstyr fra virtual reality-industrien til at evaluere dette.


I takt med at flere og flere mobil robotter finder ud i industrien, bliver virksomheder også nødt til at gøre sig tanker om, hvilken sikkerhedsstrategi der skal benyttes i integrationen af mobile robotter.

Det fremhæver Teknologisk Institut, TI, som påpeger at detaljer som varierende underlag og hældning på underlaget i kombination med varierende payloads kan påvirke de mobile robotters evner til at undgå kollision og opretholde dynamisk stabilitet.

Afviger forholdene væsentligt fra de scenarier, der er testet fra producenten, kan det være nødvendigt at validere den faktiske løsning som del af den samlede CE-mærkning, konstaters det.

TI er senest begyndt at anvende tracking-udstyr fra virtual reality-industrien til at analysere mobile robotters nedbremsning og stabilitet.

Nærmere bestem handler det om stationære enheder, der udsender infrarødt lys, som trådløse modtagere kan bruge til at beregne, hvordan modtagerne er placeret i forhold til hinanden samt i forhold til de stationære enheder.

"Jo flere vi placerer af dem på robotten, jo flere punkter kan vi tracke hen over en nedbremsning," forklarer konsulent ved TI, Kasper Camillus Jeppesen, og fortætter:

"Det tillader os at fortælle noget om, hvor stabil robotten er i alle retninger, når den bevæger sig – om tyngdepunktet flytter sig, og om den rent faktisk overholder de bremselængder, som producenten har sat i deres manual."

"Som med alle andre kollaborative løsninger på markedet, skal sikkerheden tænkes ind fra starten for at udnytte de fulde potentialer i teknologien og dermed implementere sikre, kollaborative, mobile robotter," konstaterer han.

TI arbejder netop nu på at udvide GTS-instituttets Cobot Lab med udstyr, egenskaber og kompetencer til måling af parametre for mobile robotter, der har indflydelse på deres sikkerhed - både henvendt firmaer, der har eksisterende mobile robotter, de søger modificeret eller vil bruge på utraditionel vis, men også til integratorer, producenter og startups, som laver udvikling af mobile robotter.

Se en film det nye udstyr her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik