Teknovation Logo
robot

 
  • På dagen vil der blandt andet blive fokuseret på en kombination af mekanisk og elektrokemisk adskillelse af produkter som solceller og harddiske, og eksempelvis seniorkonsulent, IPU, Torben Tang, vil komme med flere – også økonomisk realistiske – bud på at øge genvindingen af vigtige og sjældne metaller, fremhæver arrangørerne.

13. februar 2020, kl. 17:29 

Genanvendelse af overfladebehandlede produkter

Sammensatte produkter som metalliseret plast, forzinket stål samt forniklede eller forkromede metaldele er svære og dyre at adskille i håndterbare fraktioner. Temadag 2. april i Odense ser nærmere på de seneste muligheder for genanvendelse heraf.


Temadag arrangeret af ATV-Semapp i Odense den 2. april går i dybden med hensigtsmæssige løsninger til genanvendelse af overfladebehandlede og sammensatte produkter.

Nærmere bestemt vil oplægsholdere fortælle om muligheder for at returnere produkterne til producenten, om specialudviklede metoder til udvalgte produkter såsom solcellepaneler og om oprettelsen af affaldsfraktioner på genbrugspladserne, der fanger disse produkter med mere.

Hvis samfundet og industrien ikke finder på nye måder at lade produkterne indgå i en cirkulær sammenhæng, vil de fortsat blive brændt, og sjældne grundstoffer vil gå tabt. Der er derfor god grund til at tænke i alternative løsninger, konstaterer arrangørerne, der også inkluderer IDA Mechanical.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

Mest læste

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik