Teknovation Logo
robot

 
  • Finn Foton forener endnu engang en sjov fortælling og naturvidenskab på en spændende måde, så børn fra 8-års alderen kan være med, fremhæver DTU. Billedkilde: DTU.

5. februar 2020, kl. 14:14 

Børnebog om elektromagnetisme

Fortællingen Finn Foton skal præsentere naturvidenskab på en spændende måde, så børn fra 8-års alderen kan være med. Udgivelsen sker i forbindelse med HCØ2020-festlighederne, fremhæver DTU.


I anledning af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen udgives en ny bog i rækken Finn Foton-bøger fra børnebogsforfatter Jan Egesborg. Den er skrevet i et tæt samarbejde med fysiker og forsker på DTU-fysik, Ulrich Busk Hoff, og skal introducere børn for koblingen mellem elektricitet og magnetisme, som Ørsted opdagede.

Nærmere bestem tager den fat på naturfænomener, som børn kan relatere til, såsom spørgsmålet om, hvordan fugle egentlig finder vej.

”Finn Foton og elektromagnetismen tager børn og barnlige sjæle med på et nyt eventyr med Finn Foton rundt i Gåsebys store og små udfordringer. Denne gang med fokus på Ørsted og opdagelsen af, at elektricitet og magnetisme er to sider af samme sag,” siger Ulrich Busk Hoff, ifølge DTU, og fortsætter:

”Som forsker synes jeg, at samarbejdet med Jan Egesborg om at skabe børnebøger med naturvidenskabeligt indhold er en skøn legeplads, hvor min personlige begejstring for fysikken får mulighed for at smelte sammen med en humoristisk tilgang til verden."

I 2017 kom den først bog ”Finn Foton og kvantefysikken”, der introducerer børn for nogle af kvantefysikkens mærkværdige fænomener, og i 2018 udgav de den grafiske roman ”Thanatos” der fletter kvantekryptografi sammen med en dystopisk og drabelig krimi-fortælling.

"Jeg er meget engageret i formidling af naturvidenskab og ser et stort potentiale i at samarbejde med kunstnere om det formål og sammen afprøve nye måder at præsentere det faglige indhold på, som åbner det op for ikke-specialister,” tilføjer Ulrich Busk Hoff.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik