Teknovation Logo
robot

 
  • Til at nedsætte svejsetiden på projektet faldt valget på to Omega 400-svejsemaskiner fra Migatronic.

23. januar 2020, kl. 21:36 

Halveret svejse-arbejdstid

Da stålvirksomheden Langbjerg stod med et akut behov for at optimere svejseprocessen på en stor opgave, faldt valget på to Omega 400-svejsemaskiner fra Migatronic samt to svejsetraktorer, leveret af Migatronic Automation. Den semiautomatiserede løsning viste sig effektiv og optimerede processen, så svejsetiden i sidste ende blev halveret.


Langbjerg i Køge er en virksomhed med mange års erfaring i at levere specialløsninger i rustfrit og sort stål.

Ved et større projekt for betonvirksomheden CRH Concrete, der er landets største leverandør af betonelementer og systemløsninger, skulle Langbjerg konstruere rammen til fem stålbaner på 140 meter, hvori lange betonelementer skulle støbes. Det var en omfattende og kompliceret opgave, der både indebar et stort indledende arbejde og mange timers svejsning hos kunden,fortæller projektleder hos Langbjerg, Jimmi Ravn:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Projektet indebar, at vi skulle svejse rigtig mange meter stål og samtidig bygge fem stærkestålrammer, der skal kunne holde til tungt støbearbejde. Kompleksiteten i konstruktionerne stillede derfor store krav til vores medarbejdere og svejseudstyr, der skulle levere et meget præcist stykke arbejde af høj kvalitet inden for en kort tidsfrist," fortæller Jimmi Ravn.

For at nedsætte arbejdstiden på projektet famdt virksomheden samen med Migatronic frem til en løsning baseret  på to Omega 400-svejsemaskiner samt to svejsetraktorer, der er leveret afMigatronics datterselskab Migatronic Automation, og store dele af det manuelle arbejde blev automatiseret, hvilket var med til at halveresvejsetiden på projektet:

"Svejsetraktorerne har en højere bevægelseshastighed og nedsmeltningsrate sammenlignet med manuel svejsning. Derudover behøver vi ikke at justere positionen løbende, efterhånden som vi bevæger os fremad, hvilket også tager tid. Med traktorerne kunne vi derfor svejse en meter på et minut og tyve sekunder, og det betød, at vi kunne klare opgaven på under den halve tid af, hvad det ville have taget ved manuel svejsning," siger Jimmi Ravn, og fortsætter:

"I kombination med Omega 400 udgjorde svejsetraktorerne en semiautomatiseret løsning, som leverede en solid og meget præcis svejsning, der næppe kan gøres bedre i hånden. Det var den perfekte løsning til den her type opgave, da den gav os mulighed for at effektivisere svejseprocessen uden at gå på kompromis med kvaliteten".

Selv om traktorerne var specielt indkøbt til opgaven, er det ikke sidste gang, Langbjerg bruger de semiautomatiske svejseløsninger:

"Svejsetraktorerne kan kobles på mange forskellige typer svejsemaskiner, og bruges til forskellige typer projekter, så de passer perfekt ind i vores meget alsidige portefølje af svejseopgaver. Vi lever af at være hurtige og fleksible, og her gør devirkelig en stor forskel for os".

"Og når vi kan spare tid – og dermed også penge – er det oplagt for os at bruge løsningen fremover. Så det er bestemt også en glædelig nyhed for vores kunder, at vikan spare så markante mængder tid, uden at gå på kompromis med kvaliteten af vores arbejde. På den måde kan vi nemlig levere en billigere løsning på kortere tid, og det er altafgørende i vores branche, hvor tid er penge," fastslår Jimmi Ravn.
 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik