Teknovation Logo
robot

 
  • På uddannelsen bliver der lagt vægt på, at de studerende ikke sidder foran computeren hele tiden, men deltager i arrangementer som High Tech Summit og Tech BBQ, fremhæves det.

20. januar 2020, kl. 14:24 

DTU åbner uddannelse i entreprenørskab

DTU-kandidatuddannelsen Teknologisk Entreprenørskab, der optager alle slags bachelorer, bliver nu en mulighed til efteråret.


Til efteråret er der premiere på DTU-kandidatuddannelsen Teknologisk Entreprenørskab, der adskiller sig fra de fleste andre af universitets efteruddannelser ved at samle studerende med forskellige baggrunde fra ingeniørvidenskab og business, til humaniora og samfundsvidenskab.

Og så er der ikke mindst plads til kandidatstuderende, der allerede har været ude i erhvervslivet, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Nermere bestemt veksles der mellem akademisk teori og praktisk erfaring, og når kandidaterne har afsluttet deres eksamen, er det håbet, at de kan bygge bro mellem teknologi og marked gennem løsninger med social og bæredygtig effekt.

”Tanken er at uddanne kandidater, der har en holistisk forståelse af design, kunder og etik, og som kan være en kæmpe drivkraft i at omsætte teknologi, så den skaber værdi i samfundet og virksomhederne,” siger studieleder og lektor på DTU Entreprenørskab, Carina Lomberg, og fortsætter:

”Derfor optager vi alle slags bachelorer uanset baggrund. Det er vigtigt, at ingeniørerne arbejder fremadrettet med teknologierne. Men det er lige så vigtigt, at nogen forstår teknologierne, deres implikationer og relation til mennesker. Vi er nødt til at have det her match af mennesker, for at teknologien virkelig kan komme ud i samfundet og gøre gavn.”

De studerende får deres eget område på DTU Skylab, hvor de har adgang til et innovationsmiljø i verdensklasse, og I 2020 optages 30 kandidatstuderende, hvilket er målet at hæve til 50 fra 2021.

Uddannelsen kombinerer rigtige startup-idéer og -teknologier med kurser i entreprenørskab, etik, personlig udvikling og bæredygtighed. De tværfaglige hold bliver vejledt af iværksættere, startup-coaches og undervisere med ekspertise og erfaring inden for entreprenørskag, konstateres det.

Uddannelsen fører til titlen cand.tech i teknologisk entreprenørskab, og det forventes, at kandidaterne får arbejde som iværksættere, intraprenører, innovation-managere, forretningsudviklere eller managere i store virksomheder.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik