Teknovation Logo
robot

 
  • AGV-løsningen fra N.C. Nielsen skal effektivisere arbejdsgangene hos Wavin, hvor den selvkørende stabler fragter paller med fittings fra sprøjtestøberiet til en folieringsmaskine døgnet rundt. Når den har afleveret pallerne, kører den selv til en ladestander, hvor den tanker strøm til Lithium-ION-batterierne inden næste tur.

20. januar 2020, kl. 14:16 

AGV-løsning til Wavin

N.C. Nielsen meddeler, at virksomheden har udviklet en selvkørende AGV-løsning til Wavin i Hammel, hvor man i forvejen har en høj automatiseringsgrad med sprøjtestøbemaskiner, ekstrudere og rotationsstøbemaskiner.


Døgnet rundt er en selvkørende AGV-maskine nu i fast rutefart mellem sprøjtestøberiet og en fuldautomatisk folieringsmaskine hos Wavin i Hammel. Ved aftagerpositionen i sprøjtestøberiet opsamler den en palle med nedpakkede fittings. Disse køres til en modtagerposition ved et rullebånd, der sender pallen videre til foliering. Herefter tager en Linde-gaffeltruck over og kører pallen til et teltlager udendørs.

Efter hver aflevering af pallen kører AGV-maskinen i pitstop ved en laderstander, hvor Lithium-ION-batterierne genoplades, inden den igen får besked om at afhente næste klargjorte palle. Det hele foregår uden indgriben af menneskehænder og AGV-løsningen navigerer efter et defineret køremønster og med indbygget sikkerhedsstop, hvis der kommer noget i vejen på køreruten, fremhæver N.C. Nielsen, der har udviklet og leveret AGV-løsningen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


AGV-løsningen afhenter omkring 200 paller dagligt i gennemsnit. Den har kapacitet til at afhente endnu flere og til at blive programmet om til endnu flere opgaver i den travle produktionshal hos Wavin, som alene fremstiller 110.000 emner om dagen. AGV-løsningen er indført i forbindelse med en større rokade i sprøjtestøberiet, hvor der er gjort plads til at øge produktionskapaciteten.

"AGV-løsningen var den sidste brik i puslespillet efter at vi har indrettet produktionshallen på ny. Vi har frigjort medarbejdere til andre arbejdsopgaver, effektiviseret den interne transport og også fået mulighed for at udvide AGV’ens opgaver fremadrettet. Sammen med en række andre tiltag kan vi bedre imødekomme den stigende efterspørgsel på vores produkter," fortæller projektleder Jesper Bjerre fra Nordisk Wavin.

Maskinen orienterer sig efter sensorer på transportbåndene og langs køreruten, hvor den holder en neddroslet marchhastighed på 5 kilometer/timen. Ruten er indstillet ved manuelt at køre trucken langs ruten og kode den ud fra nogle valgte positioner undervejs. Foruden avanceret sikkerheds- og navigationsudstyr har AGV’en fået monteret Linde Blue Spot-sikkerhedslys i begge retninger.

Hos Wavin er der tradition for et sikkert arbejdsmiljø. Derfor skulle AGV-løsningen leve op til en række sikkerhedskrav. Maskinen er bevidst neddroslet i sin kørehastighed. Hvis den registrerer ”ukendte” maskiner eller mennesker undervejs stopper den. På den vis lever den op til Wavin-koncernens HALO-princip om altid at holde god sikkerhedsafstand med visuel kontakt:

"Vi er glade for, at Wavin har valgt N.C. Nielsen som leverandør af AGV-løsningen. De har en større Linde truckflåde i forvejen, og har været en god kunde hos os gennem mange år. Med AGV-løsningen tager de yderligere et skridt i forhold til at automatisere og digitalisere den interne logistik. Det flugter godt med deres ønske om fortsat at være en innovativ produktionsvirksomhed, der omfavner den moderne teknologi," udtaler salgsdirektør Allan Christensen fra N.C. Nielsen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik