Teknovation Logo
robot

 
  • Trine Bramsen klippede en rød snor for at markere åbningen på DTU, der var velbesøgt.

16. januar 2020, kl. 14:58 

Danish Hub for Cybersecurity skal forsvare MMV'erne

Torsdag åbnede forsvarsminister Trine Bramsen, Danish Hub for Cybersecurity, der er et nationalt initiativ rettet mod den stigende trussel for cyberangreb på danske virksomheder.


Torsdag eftermiddag kunne forsvarsminister Trine Bramsen og rektor for DTU Anders Overgaard Bjarklev stå som åbningstalere for Danish Hub for Cybersecurity ved et større arrangement i Oticonsalen på DTU Lyngby.

Forsvarministeren understregede i hendes tale, at cybersikkerhed er meget højt oppe på hendes agenda, og at de trusler, som virksomhederne er udsat for, er en del af et trusselbillede, der truer hele det demokratiske samfund.

Anders Overgaard Bjarklev fremhævede blandt andet bedriften i at alle landets universiteter er med i initiativet, og med sekretariats plads på DTU Compute vil universitetet være med til at understøtte kontakten til erhvervslivet med forskerverdenen.

Til stede på dagen var også direktør for initiativets sponsor Industriens Fond Thomas Hofman-Bang, der fremhævede, at hub'en skal fungere som et knudepunkt for de mange tiltag, der allerede findes rundt omkring i Danmark, så erfaringer deles og synergier skabes på tværs af aktører på området.

Konkret vil hub'en, der ledes af direktør Henrik Fougt, foretage kapacitetsopbygning gennem bedre udnyttelse af eksisterende faciliteter, implementering af flere uddannelsestiltag, samt forretningsudvikling gennem projekter inden for innovation og entreprenørskab.

Åbningen markerede således etableringen af et nyt økosystem, der skal bidrage til udviklingen af innovative cyberløsninger, og hvordan hub´en spiller sammen med Center for Cybersikkerhed, konstateredes det. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik