Teknovation Logo
robot

 
  • Den programmerbare tryksensor indgår i Plus Sensorik-familien fra Turck, som er blevet hædret med en IF Design Award.

13. januar 2020, kl. 14:42 

Programmerbar tryksensor

Turck introducerer med PS+ en mere robust løsning til pneumatisk og hydraulisk måling og pålidelig kommunikation af kritisk procesinformation. PS+ har en række forbedrede funktioner og funktionalitet i forhold til den foregående model, fastslår den danske forhandler, Hans Følsgaard A/S.


Turcks PS+ omfatter blandt andet forbedrede funktioner og funktionalitet i forhold til hidtidige modeller når det gælder integreret flerfarvet display, 340-graders drejeligt sensorhoved i rustfrit stål, IO-Link-kapacitet samt Auto-detect-output, fremhæver Hans Følsgaard A/S.

PS+ kan som udgangspunkt dét, en tryksensor skal kunne: Den måler tryk på en given industriel applikation – op til 600 bar – og det gør sensoren gennem sin sokkel, som med et udvalg af gevind skrues i en tank, et rørsystem eller hvor, der nu måtte være behov for at udlæse en trykmåling. Trykket måles i gennemtestede keramiske eller metal- PS310-/PS510-måleceller. Sidstnævnte tåler syv gange det nominelle tryk, anføres det videre.

Designet er udført, så målehovedets mulighed for at kunne drejes 340 grader i forhold til basen. Det gør det betydeligt lettere at placere PS+ tryksensorens display optimalt i forhold til synsretningen. Trods muligheden for at dreje sensoren, så er det nye PS+ i tæthedsklasse IP6K6K, IP6K7 eller IP6K9K, så sensorerne tåler i den maksimale kapslingsklasse afrensning med damp ved højtryk.

Udlæsningen på displayet sker med Turck- eller VDMA-standardiseret klartekst, og betjening sker via kapacitive touch-pads, som sikrer tætheden af sensoren. En låsemekanisme sikrer mod utilsigtet brug. Men, i stil med dagens optimale standard for kommunikation har PS+ også en IO-Link 1.1, så man kan fjernkommunikere med tryksensoren fra højere- eller peer-niveauer i automationsmiljøet. Elektronisk kommunikation med tryksensorens interface sker via en 4-polet M12-terminering, der sikrer den robuste kontakt selv under høje tryk – indefra eller udefra.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik