Teknovation Logo
robot

 
  • Der var et stort fremmøde på dagen, da Roskilde Tekniske Skole med et gennemført juletema åbnede det nye Center for Anvendt Robotteknologi.

13. december 2019, kl. 07:22 

Robotcenter åbnet på Roskilde Tekniske Skole

Torsdag åbnede Roskilde Tekniske Skoles nye Center for Anvendt Robotteknologi, forkortet CORO, der har ambitioner om at blive et slagkraftigt samlingssted for robotbranchen på Sjælland.


Ved et velbesøgt arrangement på Roskilde Tekniske Skole torsdag eftermiddag kunne Roskildes borgmester Tomas Breddam (S) indvie skolens nye Center for Anvendt Robotteknologi, Co-Lab Roskilde, forkortet CORO.

Ønsket med centret er at gøre praksisnær viden om robotteknologi tilgængelig for skolens elever, såvel som at skabe et samlingssted for industrien på Sjælland. Det handler kort og godt om at komme i gang med automatiseringsprocesser og opbygning af digitaliseringskompetencer hos de faggrupper, som ikke har deres primære beskæftigelse inden for robotbranchen.

I det allokerede lokale er der aktuelt installeret seks robotter fra ABB, Universal Robots og Denso, der er sat op efter alle kunstens regler ikke mindst med godkendte sikkerhedsforanstaltninger, hvilket ikke altid er tilfældet, når det kommer til de såkaldte cobots.

På udstyrssiden er leverandørerne i første omgang AVS Danmark, Schnider Electric og Smartshift Robotics, der ud over komponenter som styringer, transportbånd, sikkerhedsudstyr og et robotbetjent højlager, har invilliget i at stille personale til rådighed i undervisningsøjemed.

Men om der er andre leverandører/producenter, der kunne tænke sig at blive samarbejdspartner, så er det bare at kontakte de ansvarlige, fremhæver den ene af de tre dedikerede faglærere, Kim Juul Jensen.

I første omgang er det skolens snedkere, smede, industriteknikere og elektrikkere, der kommer at benytte installationerne ud fra hver deres faglige indgangsvinkel, men på sigt ønsker de ansvarlige også at tage andre faggrupper ind.

Hvad angår industriens behov, håber Kim Juul Jensen, at der snart vil blive etableret amukurser for produktionsvirksomheders medarbejdere og ikke mindst, at robotbranchen på sigt vil komme til at opfatte faciliteterne som det naturlige epicenter for teknologiudvikling på Sjælland i lighed med faciliteterne ved Teknologisk Instituts Robotcenter i Odense.

Endelig vil også folkeskole- og gymnasieelever kunne komme på besøg for at blive inspireret til at vælge en beskæftigelse inden for industrien.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

Mest læste

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik