Teknovation Logo
robot

 
  • Oxford Research-analysen tager udgangspunkt i data udsendt til 385 aktive danske virksomheder i Horizon 2020.

18. november 2019, kl. 06:53 

Horizon 2020 øger innovationen

Oxford Research-rapport viser, at danske virksomheder tilegner sig både viden, får udviklet innovative produkter og styrket deres internationalisering, når de deltager i EU’s program for forskning og innovation Horizon 2020.


En aktuel Oxford Research-rapport konkluderer, at danske virksomheders aktive deltagelse i forsknings- og innovationsprojekter styrker deres vidensniveau og konkurrenceevne.

For at kunne understøtte dansk deltagelse i det nuværende Horizon 2020 og det kommende forsknings- og innovationsprogram Horizon Europe har Styrelsen for Forskning & Uddannelse, SFU, fået udarbejdet en analyse baseret på virksomhedsdata og erfaringer fra de danske virksomheder, der foreløbigt har deltaget i Horizon 2020. 

Rapporten peger på, at cirka 80 procent af de danske virksomhedsdeltagere i analysen er tilfredse eller meget tilfredse med at deltage i Horizon 2020-projekter. Analysen viser også, at det er virksomheder i hele landet, som gør brug af Horizon 2020 til at styrke deres virksomhed, og at små og mellemstore virksomheder udgør cirka 80 procent af de danske virksomheder i Horizon 2020.

Derudover viser analysen også, at EU-programmet ikke kun er relevant for store forskningsintensive virksomheder. Horizon 2020 er også et relevant program for de mere traditionelle danske produktionsvirksomheder, der kun i begrænset omfang har arbejdet med forskning og innovation. De benytter programmet, hvis de har en god og innovativ idé og har brug for finansiering til at føre den ud i livet.

Sidst men ikke mindst viser analysen, at 85 procent af de erfarne virksomheder har mod på at søge yderligere finansiering fra Horizon 2020’s efterfølger Horizon Europe, der starter i 2021. Virksomhederne peger desuden på, at ekstern hjælp fra offentlige rådgivere og private konsulenter er vigtigt for at lykkes med ansøgningen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik