Teknovation Logo
robot

 
  • Direktør Stefan Wallmann, Rambøll i Tyskland (i midten), modtager prisen som vinder af Dansk-Tysk Erhvervspris 2019. Fra venstre er det desuden direktør i Dansk-Tysk Handelskammer Reiner Perau, bestyrelsesformand i Dansk-Tysk Handelskammer Jens-Henrik Stilhoff Nicolaisen, til højre for prismodtageren direktør i handelskammerets datterselskab DE International Denmark ApS, Mette-Kathrine Grønborg Kundby-Nielsen, og Tysklands ambassadør i Danmark Detlev Rünger.

18. november 2019, kl. 06:41 

Dansk-Tysk Erhvervspris til Rambøll

Eksporten af dansk knowhow til Tyskland, og den medfølgende stærke vækst og de tilknyttede innovative løsninger, har sikret Rambøll titlen som vinder af Dansk-Tysk Erhvervspris 2019.


Siden 2012 er Rambølls omsætning i Tyskland vokset gennem fem akkvisitioner og organisk vækst fra 52 millioner til 450 millioner kroner. Samtidig er antallet af medarbejdere steget fra 120 til 560. Rambøll eksporterer en lang række danske ingeniørløsninger til Tyskland. De præger det tyske samfund inden for byudvikling, vedvarende energi, energieffektivisering, digitalisering. Alle områder, hvor Tyskland kigger mod Danmark, udtaler direktør Reiner Perau, Dansk-Tysk Handelskammer.

Ved siden af klassisk ingeniørarbejde som eksempelvis planlægning af infrastruktur arbejder Rambøll også som Sustainable Society Consultancy: over halvdelen af Rambølls forretning har i 2018 bidraget positivt til FN’s verdensmål. Virksomheden har for eksempel udarbejdet Københavns 2025-strategi om klimaneutralitet. I Tyskland tæller Rambølls projekter blandt andet supercykelstier i Berlin efter dansk forbillede, en blå-grøn omstilling af infrastrukturen i industrihavnen i Offenbach og digitaliseringsstrategier for Dresden og Nürnberg. Rambøll er også Qwner’s Engineer på århundredets infrastrukturprojekt mellem Danmark og Tyskland; Femern Bælt-forbindelsen, understreges det videre.

"Vi er meget stolte over at modtage Dansk-Tysk Erhvervspris 2019. Det er en stor anerkendelse af vores arbejde på begge sider af grænsen og er med til at motivere os alle til at fortsætte den store indsats, som medarbejderne yder hver dag,” siger direktør Stefan Wallmann, Rambøll i Tyskland.

”Vi ønsker at lære af danskerne og videreudvikle i Tyskland. Rambøll er et „lille Danmark“, vores ekspertise og vores medarbejdere dækker den fulde palette af dansk knowhow, som skal til for at løse de aktuelle og kommende udfordringer inden for eksempelvis klima, digitalisering og energieffektivisering”.

Vinderen af Dansk-Tysk Erhvervspris 2019 blev kåret på Designmuseum Danmark. En fagjury og en online-afstemning afgjorde udfaldet. Feltet bestod af tre kandidater. Rambøll fik således konkurrence af Pressalit, som udvikler og producerer toiletsæder samt bad- og køkkenelementer til mennesker med funktionsnedsættelse fra hovedsædet i Ry, samt Hoyer Motors, som med hovedsæde i Hadsten producerer og sælger elektromotorer til kunder i hele verden, oplyser Reiner Perau, som videre fortæller at det var niende gang prisen blev uddelt, og med 13 ansøgninger har interessen igen i år været stor og gjort udvælgelsen af de tre finalister svær. Reiner Perau udtaler videre:

”Vi har modtaget interessante ansøgninger fra virksomheder inden for mange forskellige brancher. Det har gjort udvælgelsen af finalisterne svær. Alle ansøgere har på forskellig vis stor succes med forretning på begge sider af den dansk-tyske grænse. De tre finalister er alle gode eksempler på, at man kan skabe succes i både Danmark og Tyskland ved stort engagement og høje ambitioner. Virksomhederne skaber nye muligheder, værdi og vækst i spændingsfeltet mellem Danmark og Tyskland”. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik