Teknovation Logo
robot

 
  • Flemming Møller, der er Head of Global Manufacturing Concepts hos Kamstrup, og direktør for Produktion & Innovation hos Teknologisk Institut, Anne-Lise Høg Lejre, indviede Cobot Lab til ROBOTBRAG 2019. (Foto: Teknologisk Institut)

14. november 2019, kl. 12:59 

Cobot Lab indviet hos Teknologisk

Teknologisk Institut indviede torsdag sit laboratorie for kollaborative robotter i forbindelse med ROBOTBRAG 2019 hos Teknologisk Robotcenter i Forskerparken Odense. Cobot Lab – som det er navngivet – skal hjælpe danske virksomheder med implementering af robotter, der arbejder tæt sammen med mennesker.


Head of Global Manufacturing Concepts Flemming Møller fra Kamstrup var torsdag med til at indvie Cobot Lab i forbindelse med Teknologisk Instituts ROBOTBRAG:

"Et initiativ som Cobot Lab, hvor man uvildigt kan få rådgivning og sparring om, hvordan cobots kan udnyttes, er utrolig relevant. Fordi introduktionen af cobots er meget mere end teknologi. Det påvirker ens organisation og kræver ikke mindst nye kompetencer," sagde Flemming Møller i sin indvielsestale.

Forretningsleder hos Teknologisk Institut Mads Mathiesen fortæller, at man som virksomhed kan få et skræddersyet rådgivningsforløb i Cobot Lab.

"Vi tilbyder et virksomhedsspecifikt teknologiudviklingsforløb, som typisk starter med identificering af automationspotentialer ved brug af cobots. Med afsæt i de mest velegnede cases udvikler vi i tæt samarbejde med virksomheden koncepter udvalgt på baggrund af en uvildig teknologiscreening," siger Mads Mathiesen.

En radikal ændring af den vanlige og kulturelle tilgang til robotsikkerhed og en søgen efter konsensus om hvad der betragtes som værende sikker nok, er nogle af de afgørende årsager til, at mange af de eksisterende cobot-installationer ikke udnyttes til fulde, fortæller Mads Mathiesen videre.

Hvor man traditionelt ofte tænker sikkerhed til sidst, ved at anvende f.eks. lysgitter eller indhegning, skal man nu vænne sig til at tænke sikkerhed ind allerede i designet for at få en sikker, kollaborativ robot:

"Sikkerheden er ofte en barriere for virksomheder ved implementering af kollaborative robotter. Teknologisk Instituts Laboratorie for Avanceret Robotsikkerhed er derfor en vigtig del af Cobot Lab, hvor vi kan hjælpe virksomheder med at kortlægge deres sikkerhedsstrategi for implementering af cobots," fastslår han. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik