Teknovation Logo
robot

 
  • DFIR har afleveret en rapport med seks målrettede anbefalinger til regeringsudvalget for grøn omstilling.

7. november 2019, kl. 14:03 

Teknologi til grøn omstilling i fokus

Danmarks Forsknings- & Innovationspolitiske Råd, DFIR, har afleveret seks målrettede anbefalinger til regeringsudvalget for grøn omstilling, hvor der stilles skarpt på de teknologiske muligheder for at understøtte omstillingen.


Forskning og omsætning af viden til innovation er et vigtigt middel, investeringer et andet. Ingen af delene giver dog garanti for flere og bedre teknologiske løsninger.

DFIR anbefaler derfor regeringsudvalget for grøn omstilling at understøtte, at der bliver adgang til den teknologi, der er brug for. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det kan ske ved: At sørge for, at den grønne omstilling og opfyldelsen klimamålene ikke sker på bekostning af andre bæredygtighedsmål. At prioritere områder, hvor eksisterende styrkepositioner giver Danmark særlige forudsætninger for at bidrage med ny teknologi og løsninger. At opbløde ”siloerne” gennem bedre rammer og incitamenter til at samarbejde på tværs af alle skel og sektorer. At understøtte en helhedsorienteret regulering. At sikre, at anden teknologi udvikles med respekt for demokratiske principper, etiske grundværdier og befolkningens ønsker og behov. Også at give plads til udvikling af ukendte og uforudsigelige teknologier.

Grøn omstilling er ikke kun et spørgsmål om at udvikle specifikke teknologier til konkrete udfordringer, men også om at udvikle samfundet i bred forstand gennem teknologi.

Forsknings- og innovationspolitikken kan sikre, at det rette videngrundlag er til stede for at udvikle ny teknologi, men ikke at teknologi udbredes til hele samfundet. Derfor er det vigtigt, at regeringsudvalget med sin brede sammensætning og sit vægtige mandat står i spidsen for den teknologiske udvikling. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik