Teknovation Logo
robot

 
  • Et af mange eksempler på, at eleverne fortsætter efter endt uddannelse hos Sanistål er 22-årige Patrick Adler Kristensen.

5. november 2019, kl. 11:04 

Elevsucces hos Sanistål

Hele 85 procent af eleverne fortsætter i Sanistål A/S efter endt uddannelse, og antallet af elever vokser år for år. Senest har virksomheden netop budt 19 elever velkommen.


Der er rift om de unge, og særligt erhvervsuddannelserne udfordres i kampen om talenterne. Det er imidlertid ikke alle steder, at man oplever samme store udfordring med elevmangel. En af de virksomheder, som de senere år har haft succes med både at tiltrække og fastholde de unge, er Sanistål, der med 1.400 medarbejdere er blandt Danmarks førende samarbejdspartnere for virksomheder inden for blandt andet industri.

Her har man et fast mål om, at 2 procent af medarbejderne skal være ansat i et elevforløb, der for eksempel kan være inden for butik eller lager og logistik, og Sanistål har alene i år budt velkommen til yderligere 19 elever. Elevandelen er faktisk vokset til nu 2,7 procent. 

Samtidig vælger hele 85 procent af de færdiguddannede elever i Sanistål at fortsætte karrieren i virksomheden. En af dem er 22-årige Patrick Adler Kristensen, som for to år siden begyndte som elev i butikken i Brønderslev, og efter uddannelsens afslutning i år er blevet fastansat i butikken i Aalborg. Han fortæller om baggrunden for sin beslutning om at fortsætte i Sanistål:

"Jeg har blandt andet haft ansvar for kampagner og butikkens Facebookside, ligesom jeg på eget initiativ ændrede placeringen af varer i butikken. Jeg har ikke oplevet, at der har været forskel på mig som elev og mine kolleger i forhold til for eksempel at få tildelt ansvar," siger han og understreger, at han blev budt på udfordringer fra første dag:

"Alene dét at blive fortrolig med de forskellige produkter, som blandt kunderne har mange forskellige navne, har været svært. Men heldigvis er der altid gode kolleger at trække på," siger Patrick Adler Kristensen, der på sigt har ambitioner om en stilling som enten forretningschef eller ekstern sælger.

Et andet eksempel er 25-årige Randi Frederiksen, som gennemførte forløbet som logistikassistentelev, og i dag er fastansat som kvalitetsmedarbejder på Saniståls centrallager i Billund:

"Jeg var bekymret for, om jeg ville kunne fuldføre mit uddannelsesforløb. Men det gjorde jeg. Blandt andet takket være min mentor, min chef og forstående kolleger," siger hun, og fortsætter:

"Jeg kan godt lide at være på en arbejdsplads, hvor vi løfter i flok, og hvor der er plads til, at man begår fejl og derigennem udvikler sig. Jeg oplever, at vi bliver mødt med tillid og får tildelt ansvar, og jeg kunne godt se mig selv gøre karriere i Sanistål".  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik