Teknovation Logo
robot

 
  • Lean Robotics-beslaget produceres ved plastsprøjtestøbning og kan monteres på sekunder med Velcro-lukning. (Illustration: Igus GmbH)

Teknovation nr. 16/2019

Beslag kan øge sikkerheden ved cobots

Igus har udviklet et universalbeslag til energikæder og beskyttelsesslanger på cobots, der garanterer en øget sikkerhed ved robotterne.


Tyske Igus GmbH slå et slag for Lean Robotics-universalbeslaget til energikæder og beskyttelsesslanger på cobots.

Beslaget produceres ved sprøjtestøbning, og har en ensartet dimension der gør det økonomisk. Samtidig kan det installeres på sekunder ved hjælp af Velcrobånd. Beslaget leveres i tre udgaver og tillader en universel sikker føring af kabler til data og energi.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


For en sikker fastgørelse af energikæde eller beskyttelsesslange på robotten, kan brugeren nu benytte Lean Robotics-beslaget. Det universelle beslag med Velcrolukning er fleksibelt i form og tilpasser sig til enhver robotarm. Et slankt design med afrundede kanter øger sikkerheden på arbejdspladsen ved at mindske risikoen for skader, når mennesker er i kontakt med robotten.

Lean Robotics beslaget fastgøres direkte på robotten i to trin: Anbring blot Velcro omkring robotarmen, og fastgør den.

"Takket være Velcrolukningen kan brugeren benytte det nye beslag uden værktøjer på enhver robot. Med den fleksible plast, kan de også monteres på andre robotter på ethvert tidspunkt," forklarer Matthias Meyer, der er leder af Robotics Industry Management hos Igus.

Lean Robotics-beslag kan leveres i tre versioner. Standardversionen har to kontinuerligt justerbare Velcrostropper i en universal dimension og en indvendig gummiforing, så stroppen fastgøres på armen uden risiko for forskydning. Denne version kan også leveres med et monteringsbeslag med eller uden trækaflastning. I en tredje version, kan beslaget udstyres med en beskyttelse for yderligere sikkerhed.

Beslaget anbefales til brug med Triflex R-serier TRC/TRE/TRL 30, 40 og 50 samt alle beskyttelsesslanger på markedet og i alle dimensioner. 

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik