Teknovation Logo
robot

 
  • Smøre- og vedligeholdsfrie glidelejer og lineærføringer fra Igus sikrer at "Frida" ikke bare lader brugeren slappe af, men også arbejde komfortabelt. (Illustration: Igus GmbH)

23. oktober 2019, kl. 12:09 

Sofa og skrivebord i ét

Det kan være svært at arbejde og bo på begrænset plads. Derfor har indendørs designstudenten Valeria Vysozki udviklet et møbel; "Frida", hvor man kan slappe af på den blødt polstrede sofa, og konvertere dens funktionalitet til en arbejdsplads ved et enkelt træk i et integreret bord.


Indendørs designstudenten Valeria Vysozki har designet møblet "Frida" som en del af et seminar på Universitetet i tyske Trier.

Det er en kombination af en sofa og en arbejdsplads. Frida har et blødt polstret design med to ryglæn og et armlæn. En plade der er integreret i armlænet kan konverteres til et skrivebord, hvis der er brug for det. For lejer og justering af bordet, benyttede den studerende smøre- og vedligeholdsfri lejeteknologi fra Igus. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Valeria Vysozki valgte en Drylin-skinne, da det var vigtigt, at den både kunne bære vægten af en ahorn-plade, men samtidig være så lydsvag og så "glat" som muligt. Drylin-lineærføring er anvendt i armlænet  og et Iglidur-glideleje blev monteret under pladen. Drylin-føringsslæden kører på skinner, lejret i den højtydende plast Iglidur J200. Den er designet specifikt til aluminiumaksler og lavet til mellemstore belastninger, og er uimodtagelig for snavs og støv som alle Igus´ tribopolymerer, fremhæver producenten.

Bordet kan ikke bare trækkes ud, men også drejes. Det fritlagte indre af armlænet fungerer som opbevaringsplads. Herudover kan elektroniske apparater oplades på den indbyggede tilslutning. For lejer i laterale drejebevægelse, benyttede den studerende skiver der er fremstillet af Iglidur G. Materialet kombinerer pris med mange tekniske egenskaber: En lang driftslevetid på tværs af hele belastningsspektret på en række roterende og vippende akser, selv under forskellige omgivende forhold, for eksempel når anvendelserne er udsat for skidt, støv eller stød.

Innovative projekter støttes løbende af Igus som led i programmet Young Engineers Support, YES. Med initiativet støtter Igus de studerende i udviklingen og realiseringen af deres tekniske projekter, og med "Frida" er der et godt resultat af et sådant projekt, understreges det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media