Teknovation Logo
robot

 
  • Teknologisk Institut har udviklet en omkostningseffektiv cobot til Kamstrup i ROBOTT-NET-regi.

10. september 2019, kl. 15:24 

Stort Kamstrup-potential med kollaborative robotter

Producenten af køle- og varmemålere Kamstrup ønsker flere kollaborative robotter i produktionen, men for høje omkostninger kan være en barriere.


I et pilotprojekt under det europæiske robotnetværk ROBOTT-NET har producenten af køle- og varmemålere til aflæsning af energiforbrug, Kamstrup, sammen med Teknologisk Institut kastet sig ud i at undersøge den næste bølge af automatisering med kollaborative robotter.

Men for at det skal kunne betale sig for virksomheden, har de set på, hvordan det går reducere omkostningerne til introduktion af kollaborative robotter.

"I vores område er potentialet i anvendelse af kollaborative robotter ret stort," siger PTQ Manager hos Kamstrup, Anders Jespersen, og fortsætter:

"Men den process vi i første omgang har kastet os over er ret udfordrende."

Den består nærmere bestemt i at samle et målerør og et messinghus til et samlet emne. Først plukkes målerøret med en sugekop fra et 3D-printet fikstur. Dernæst plukkes messinghuset af en griber, og emnerne samles.

Til sidst placeres det samlede emne i pressen, så robotten kan plukke det færdige rør, lægge det på transportbåndet og køre det videre ud i produktionen.

Hovedformålet med demonstratoren har været at reducere omkostninger ved anvendelse af robotter yderligere, uddyber faglig leder hos Teknologisk Institut, Søren Peter Johansen.

"Vi har anvendt simple og billige gribere til at gribe emnerne med, og vi har lavet en del softwarestumper, som skal gøre det nemmere og hurtigere for folk hos Kamstrup at programmere robotten på kort tid, så de ikke skal bruge så meget tid på at sætte robotløsningerne i drift," siger han, og fortsætter:

"Denne sekvens er programmeret af Kamstrup selv, og det har de gjort på tre dage, hvilket er forholdsvis kort tid. Det kan betyde, at det bliver billigere for Kamstrup og lignende virksomheder at få automatiseret mange processer fremadrettet."

I forløbet har Kamstrup gjort sig nogle erfaringer med at introducere kollaborative robotter i produktionen, og særligt et råd vil Anders Jespersen fra Kamstrup give videre.

"Få det testet af. Man kan have nok så mange tanker om, hvordan det skal være, eller hvordan det kan blive, men det er først, når man får lov til at rode med det, at man finder frem til, hvor spændende det er, og hvilke muligheder der egentlig er i det," konstater han.

Se en video om projektet her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik