Teknovation Logo
robot

 
  • Glidelejer fremstillet af de slidbestandige højtydende polymerer Iglidur J350 og Iglidur Z sikrer en problemfri tur på curfboardet, selv med tungbelastning. (Illustration: Igus GmbH)

13. august 2019, kl. 14:28 

Glidelejer til surfing på asfalt

Slidbestandige glidelejer er valgt som "sikre lejer" i et innovativt Curfboard, der repræsenterer en af de seneste typer sportsudstyr. Der er tale om et kombineret surfbræt og et skateboard.


Uanset om man er skater eller surfer, har man forudsætningerne for brug af Curfboardet, fra Curfboard GmbH, der har kombineret sportsgrenene i deres seneste sports- og fritidsudstyr.

Således lover producenten "den ultimative følelse af at surfe på hjul". Det er sikret af de specielle akser. De klarer sig uden nogen gummidæmpere eller fjedre og har 4-ledskinematik, som gør brættet selvregulerende.  

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Tyngdekraften hjælper med den automatiske tilpasning til brugerens vægt. Derudover har boardet en bedre responsevne, hvilket gør det nemmere at styre. En anden særlig egenskab er, at brugeren ikke længere skal sætte fra for at skabe bevægelse. I stedet bygges farten op, ligesom i surfing, ved at skifte kropsvægten – selv når det går opad.

Kravene til komponenterne er derfor høje. Mens skateboardet særligt belaster akslerne og lejerne, når det sættes i sving, bliver Curfboardet hele tiden udsat for belastning. For at modstå disse belastninger valgte opfinderen, Stephan Augustin, slidbestandige glidelejer fremstillet af højtydende Iglidur Z- og Iglidur J350-polymerer.

I sin søgen efter de rette glidelejer foretog Stephan Augustin indledningsvis en fire måneder lang test under de mest barske betingelser med lejer fra forskellige producenter.

"Efter en evaluering af testresultaterne blev det tydeligt, at kun glidelejerne fra Igus opfyldte kravene," forklarer Stephan Augustin.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik