Teknovation Logo
robot

 
  • Aalborgensiske BLAEST´s kommende år testhal, supporteres af Frecon, som i tæt samarbejde med BLAEST står for koncept, design og beregningerne på vingeteststandens stålstrukturer, der skal have flere avancerede funktioner end hidtil. COWI skal stå for betonstrukturen. (Foto:BLAEST A/S)

1. juli 2019, kl. 14:19 

Avanceret dansk vingeteststand

Det tidligere Blade Test Centre A/S, nu BLAEST, står til at blive verdens største uafhængige testcenter for vindmøllevinger henover det kommende år, hvor en testhal på næsten 5.000 kvadratmeter skal opføres for blandt andet kunden Vestas. Frecon er inviteret med på vækstrejsen og skal i tæt samarbejde med BLAEST stå for koncept, design og beregningerne på vingeteststandens stålstrukturer.


Vindmølleproducenternes vinger bliver stadigt større for at kunne maksimere vindmøllens samlede kapacitet. For et vingetestcenter som BLAEST er det derfor vigtigt at kunne følge med de kontinuerligt nye størrelser på vindmøllevinger til både on- og offshore.

Det er kun få år siden, at den længste testvinge var 88,4 meter, men nu skal der gøres klar til vinger på op til mere end 110 meter. Derfor udvides den eksisterende testhal på Aalborg Havn med 25 meter og ved siden af den, er en næsten 5.000 kvaratmeter-testhal under opførelse. 

BLAEST A/S leverer vingetest til stort set alle europæiske vindmølleproducenter, men den kommende testhal har Vestas lagt fuld beslag på i en længere periode. Sammen har Vestas og BLAEST krav til at opgradere vingeteststandene med funktioner, således at testprogrammerne kan gennemføres så hurtigt og effektivt som muligt.

Ingeninørhuset Frecon A/S er blevet udvalgt som samarbejdspartner, der skal sikre, at vingeteststanden skal kunne teste varierende typer af vinger. Her står Frecon, på baggrund af BLAEST og Vestas’ krav og råskitse, for udviklingen af hele konceptet og designet af stålstrukturer samt for de sideløbende udmattelses- og ekstremlastberegninger, fortæller direktør Erik Steen Jensen, BLAEST:

"Vi arbejder med en stram tidsplan på hele projektet. Frecons evne til hurtigt og effektivt at gennemføre konceptdesign med tilhørende styrkeeftervisning, leverandørkontakt og budgetlægning samt efterfølgende detaildesign har derfor været afgørende. Vi har oplevet et engagement og en arbejdsindsats, der rækker et godt stykke ud over normal arbejdstid, og hvad man rimeligvis kan forvente af folk. Desuden fungerer samarbejdet mellem designer og beregner helt optimalt hos Frecon.”

Fra Frecon lyder begejsting for opgaven, og man glæder sig over at være en del af den spændende vækstrejse for BLAEST, fortæller Senior Design Engineer hos Frecon, Sebastian Mikkelsen:

”Det er en super fed opgave, vi har fået. Selvfølgelig både fordi, vi har utroligt meget erfaring fra vindbranchen at trække på, men også fordi vi har fået opgaven på baggrund af andres anbefalinger og vores hurtige ryk på opgaven. At skulle være med til at designe noget der er komplekst og innovativt samt kan skabe hurtigere og bedre test for BLAESTs kunder, og i sidste ende skabe mere effektive grønne løsninger for samfundet, – det er et kick for os.”


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik