Teknovation Logo
robot

 
  • EU´s forskningskommissær Carlos Moedas indledete et EU-roadshow med henblik på at skabe opmærksomhede om de nye finansieringsmuligheder for vidensstartups med besøg på DTU.

12. juni 2019, kl. 18:24 

To nye EU-fundingprogrammer til innovatører

EU's forskningskommissær, Carlos Moedas, markerede lanceringen af to nye støtteordninger for vidensbaserede startups med et besøg på DTU.


Med to netop annoncerede støtteordninger, døbt EIC Accelerator og EIC Pathfinder, ønsker EU-kommisionen at sikre bedre finansieringsmuligheder for forskere og vidensbaserede startups.

Støtteordningerne formidles af European Innovation Council, EIC, der eksempelvis kan yde investeringer på op til omkring 110 millioner pr. projekt. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


EU's forskningskommissær, Carlos Moedas, markerede lanceringen med et besøg på DTU i starten af juni.

”Jeg tror virkelig på, at vi kommer til at gøre en forskel med det Europæiske Innovationsråd. Vi har en stor udfordring i Europa med at finde risikovillig kapital, så vores iværksættere kan omsætte innovative ideer til markedet. Det leverer vi nu en løsning på med de nye støtteprogrammer, EIC Pathfinder og EIC Accelerator. De skal hjælpe fremtidige forskere og startups med at teknologiudvikle, samt etablere og skalere sig på det europæiske marked,” siger Carlos Moedas, og forsætter:

”Det er ikke første gang jeg besøger DTU, og jeg ved, at det er et universitet, der har succes med at udklække startups. Jeg håber, at jeres studerende og forskere vil tage EIC Pathfinder og EIC Accelerator til sig. DTU er også interessant ud fra et europæisk synspunkt. I deltager i strategiske partnerskaber med innovationsøkosystemer i andre europæiske lande, eksempelvis via EuroTech Universities Alliance. Jeg tror, at meget af fremtidens økonomiske vækst i Europa vil komme fra sådanne internationale innovationsøkosystemer.”

Diskussionen vil blandt andet tage udgangspunkt i erfaringer fra USA´s forskningsstøtteprogram fra DARPA, der er rettet mod banebrydende innovationsprojekter. Dette har eksempelvis den danske Research Director på Massachusetts Institute of Technology, Lars Frølund, tiltro til:

”En af de væsentlige årsager til, at har USA succes med at omdanne forskning til markedsskabende platforme er anvendelsen af program managers. De arbejder tæt sammen med forsknings- og innovationsmiljøer og identificerer teknologiske gennembrud, der kan bringes til markedet. Disse program managers stiller store krav til de teams og projekter, de finansierer. EIC får sine egne EIC program managers, og jeg har store forventninger til denne hands-on tilgang,” siger han.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media