Teknovation Logo
robot

 
  • CF.D-systemet fra Igus giver rettidig informationomændringer af overførselsegenskaberne i feltbuskabler, understreger Igus.

Teknovation nr. 9/2019

Intelligente feltbuskabler

Igus´ CF.D muliggør overvågning af dynamiske e-chain-kabler på den intelligente fabrik, og reducerer dermed afbrydelser af produktionsaktiviteter, fremhæver producenten.


De mekaniske belastninger i energikæder ændrer med tiden overførselsegenskaberne i feltbuskabler. Ligesom for lineære vandringer gælder det også for tredimensionelle bevægelser, for eksempel i forbindelse med energikædesæt til robotter. Resultatet er afbrydelser af dataoverførslen eller sågar uforudsete driftssvigt. 

Det vil Igus gøre op med, og derfor har man introduceret et Chainflex-feltbuskabel, kaldet CF.D.

Det intelligente system består af en vurderingsenhed og et responsmodul. De er integrerede i starten og slutningen af det bevægelige buskabel. Vurderingsenheden er som regel placeret i styreskabet i den faste ende, og responsmodulet i fordelingskassen i den bevægelige ende. Mellem de to overføres specielle datapakker med målingsformål, og kabelkvaliteten vurderes konstant ved hjælp af det øgede antal tabte eller beskadige pakker, fremhæver Igus.

Hvis en foruddefineret værdi overskrides, varsles kunden med en gul lysdiode og koblingen af en kontakt. Denne varslingsværdi kan der ligeledes anmodes om via det tilsluttede netværk, og strømsituationen kan vises i en webbrowser. Ved overskridelse signaleres en anden varslingstærskel med en rød lysdiode, som angiver et driftssvigt i busoverførslen, så fejlen kan findes hurtigt ved at bese styreskabet.

Gennem etablering af netværk ved hjælp af Igus' kommunikationsmodul (icom) er onlinevisning af status og varsling, for eksempel via en PC, Tablet eller Smartphone, lige så muligt som en direkte integration i kundens infrastruktur.

Det næste udviklingstrin er den øgede integration af de planlagte komponenter såsom integrationen af modtageren i et stikhus, oplyser Igus.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik