Teknovation Logo
robot

 
  • Løsninger, der måler ved hjælp af lys er SKF´s seneste bud på optisk lastregistrering.

14. maj 2019, kl. 08:22 

Lastregistrering ved hjælp af lys

Som en del af Sweden Co-Lab på dette års industrimesse i Hannover demonstrerede SKF sin nye teknologi til optisk lastregistrering, som fremover vil medføre radikale forbedringer af maskiners driftssikkerhed.


På april måneds Hannover Messe 2019, hvor Sverige iøvrigt var Partnerland, viste SKF den seneste følerteknologi fra Göteborg-giganten, som vil tage måling til det næste niveau, og giver ingeniører nye indsigter i maskiners ydeevne.

SKF Fiber Optic Sensing bruger optiske fibre til at måle kræfter i realtid i vanskelige miljøer og uden elektronik. 

Teknologien giver straks et overblik over udstyrets ydeevne, måleparametre herunder last, hastighed, temperatur med mere. Det giver flere muligheder for proceskontrol i lukkede kredsløb. Det giver også ingeniørerne mulighed for, proaktivt, og på et tidligt stadie, at forhindre problemer. Det kan være ugunstige driftsforhold, opretning eller slitage, før de fører til dyre driftsstop.

Teknologien anvender lys i stedet for elektricitet, som gør det muligt at foretage sikre målinger i ellers farlige miljøer. Fraværet af elektronik betyder, at sensorerne er sikre at bruge i elektromagnetiske felter. Fibrene overfører lys uden forstyrrelser over lange afstande (kilometer), og det muliggør fjernovervågning, hvor wireless teknologi ikke kan bruges, fremhæver CTO Victoria van Camp, SKF:

"Temaet for SKF's deltagelsen på Hannover Messe 2019 var samarbejde om innovation, og for SKF, at demonstrerer Fiber Optic Sensing, sp, er resultatet af et fremragende samarbejde inden for svensk industri. Vi har kombineret vores industrielle specialistviden med digital ekspertise fra førende partnere og kunder. Resultatet er en løsning, der afslører dele af en maskines ydeevne, som før lå i skyggen, udelukkende ved at bruge lysets kraft."  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik