Teknovation Logo
robot

 
  • Jens Kehlet Nørskov er den kun tredje i rækken af markante personer indenfor det teknisk-naturvidenskabelige område, som er tildelt en hædersflise foran IDA-huset. De øvrige modtagere er Haldor Topsøe og astronaut, Andreas Mogensen.

25. april 2019, kl. 14:16 

IDA hædrer professor Jens Kehlet Nørskov

DTU-professor Jens Kehlet Nørskov har netop, som den kun tredje person, fået indviet en hædersflise ved Ingeniørforeningen IDA's hus i København.


En af verdens førende forskere inden for katalyse, DTU-professor Jens Kehlet Nørskov, har nu fået endnu en flot anerkendelse af Ingeniørforeningen, IDA.

Ingeniørforeningen har indviet en særlig hædersflise ved indgangen til foreningens hovedsæde på Kalvebod Brygge.

Det er anden gang inden for seks måneder, at IDA hædrer Jens Kehlet Nørskov. I oktober 2018 modtog han således Niels Bohr International Gold Medal. Medaljen er indstiftet af Ingeniørforeningen i 1955 som en hyldest til den danske fysiker Niels Bohr.

DTU-professoren har i øjeblikket fokus på at finde ud af, hvordan katalytiske materialer kan bidrage til at løse de store energimæssige udfordringer, vi står overfor som samfund. Selv om vi er gode til at udnytte vedvarende energikilder som sol og vind, mangler vi fortsat at løse problemet med at kunne lagre og transportere energien fra de vedvarende energikilder.

Visionen er at udvikle en helt ny energiteknologi, hvor sol- eller vindenergi, vand og CO2 ved hjælp af de rette katalysatorer kan omdannes til brændsler og kemiske stoffer. Det skal ske i et kredsløb, hvorfra der ikke udledes mere CO2, end der anvendes, fremhæver IDA.

”Det er altid fascinerende, når videnskabsfolk som Jens Nørskov stiller sig selv krævende opgaver. Vi har brug for nutidige rollemodeller, som kan inspirere unge til at give sig i kast med teknik og naturvidenskab. Og ikke mindst har vi et stort og stigende behov for at finde naturvidenskabelige svar, når det gælder udfordringerne på energi- og klimaområdet,” siger IDA’s formand, Thomas Damkjær Petersen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik