Teknovation Logo
robot

 
  • Formanden for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Jakob Riis, ser frem til en forenklet indsats, der vil gøre det nemmere og mere overskueligt for virksomhederne at få hjælp til innovation og internationalt udsyn. (Foto: Erhvervsstyrelsen)

24. april 2019, kl. 14:15 

35 millioner til konsolidering af klynger

Som led i reformen af erhvervsfremmesystemet skal antallet af klynger reduceres. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter nu 35 millioner kroner til at fremme en konsolidering af klyngeorganisationer. EU’s Regionalfond medfinansierer indsatsen.


De danske klynger bygger bro mellem videninstitutioner og virksomheder og fremmer derved innovation og videndeling til gavn for produktivitet, vækst og eksport i erhvervslivet. Lov om erhvervsfremme indebærer, at antallet af klynger skal reduceres fra de op mod 60 eksisterende klynger med offentlig finansiering til 10 til 12 klynger og et antal spirende klynger.

For at understøtte denne forenkling af det danske klyngelandskab afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu en overgangspulje med 35 millioner kroner.

"Klyngeorganisationer understøtter samarbejdet mellem bl.a. virksomheder og videninstitutioner og bidrager derved til dansk erhvervslivs konkurrencekraft. Men der er behov for at forenkle indsatsen for at gøre det nemmere og mere overskueligt for virksomhederne. Sigtet er landsdækkende klynger med virksomhederne i centrum, stor innovationshøjde og internationalt udsyn. Med de afsatte midler vil vi hjælpe konsolideringen godt på vej,” siger formanden for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Jakob Riis.

Den kommende indsats skal understøtte den gradvise reduktion af danske klynger gennem fusioner mellem to eller flere klyngeorganisationer. Høj grad af virksomhedsrepræsentation i bestyrelserne skal sikre, at virksomhedernes strategiske behov er i centrum i de nye klyngeorganisationer. Derudover ligger der i indsatsen et krav til ansøgere om at redegøre for, hvordan aktiviteterne styrker klyngens virksomheder i at skabe flere innovative produkter og processer og opnå større internationalt udsyn.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter i alt 35 millioner at understøtte konsolideringen af eksisterende klyngeorganisationer. 23,3 millioner kommer fra EU’s Regionalfond, mens de resterende 11,7 millioner er decentrale erhvervsfremmemidler.

Indsatsen ligger inden for rammerne af Strategi for decentral erhvervsfremme 2019 og tilrettelægges, så den tager fat om virksomhedernes behov og udfordringer. Midlerne prioriteres med målsætningen om at forene hensyn til klyngeorganisationer, der står uden anden finansiering i 2020, med målsætningen om en reduktion i antallet af offentligt finansierede klynger. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik