Teknovation Logo
robot

 
  • Multi-motionsudstyret, model E4D, er produceret af fynske Danish Aerospace Company A/S. (Foto: PR)

24. april 2019, kl. 08:33 

Dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

Danish Aerospace Company A/S´ avancerede træningsudstyr, der skal sikre, at astronauterne i rummet holdes i god form, er nu et stort skridt nærmere en realitet, da den første prototype af udstyret netop er blevet testet på NASA's Johnson-rumcenter i Houston, Texas.


Sidste år indgik den Europæiske Rumfartsorganisation ESA en aftale med fynske Danish Aerospace Company om at bygge fire modeller af multi-motionsudstyret kaldet E4D (European Enhanced Exploration Exercise Device).

Flight-modellen ventes klar til opsendelse i 2021, hvor efter den skal tages i brug af ESA og NASA's astronauter på Den International Rumstation, ISS. 

"Det er vores største kommercielle kontrakt de sidste 10 til 15 år, og vi er nu meget tættere på at have defineret udstyret som skal bruges på Den Internationale Rumstation, ISS. De avancerede tests hos NASA har givet os en hel del data og input, som vi nu kan bruge til at optimere vores E4D-udstyr, når vi designer og bygger flight-modellen," siger direktør Thomas A. E. Andersen, Danish Aerospace Company.

Den seneste generation af træningsudstyr bygger på Danish Aerospace Companys mere end 30 års erfaring med udvikling og produktion af rumcykler og respiratorisk måleudstyr til motion og helbredsovervågning i rummet.

E4D-motionsudstyret kombinerer cykling, roning, tovtrækning og mere end 29 andre vægtløftningsøvelser i ét udstyr. Det øger alsidigheden og dermed også effektiviteten af astronauternes daglige træning i rummet.

"Jeg er meget stolt af, at vi som dansk virksomhed er konkurrencedygtige på globalt plan, når det kommer til at levere livsvigtigt udstyr til astronauter i kredsløb om jorden, og jeg ser meget frem til den dag, hvor det nye udstyr skal tages i brug på ISS," siger Thomas A. E. Andersen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik