Teknovation Logo
robot

 
  • Det foreslås i rapporten i forbindelse med eftersynet også, at der etableres én fælles IT-portal, hvor virksomheder og iværksættere kan finde vej til eksperter, udstyr og patentrettigheder på universiteterne.

23. april 2019, kl. 13:12 

Minister efterlyser flere unistartups

Uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers, efterlyser flere startups fra universiteterne, og det skal eksempelvis ske gennem tiltag der gør det lettere at indgå aftaler om samarbejde og forskerpatenter.


Uddannelses- og Forskningsministeriet og universiteterne har gennemført et eftersyn af universiteternes teknologioverførsel, der skal gøre det muligt for mindre og mellemstore virksomheder og iværksættere at få adgang til at bruge ny viden og teknologi fra universiteterne.

Eftersynet vis dog, at det ikke altid er nemt at få dette til at ske, konstateres det. 

"Flere af universiteternes opfindelser skal blive til nye iværksættervirksomheder. Og vi skal gøre det nemmere for iværksætterne og virksomhederne at bruge universiteternes viden. For at det kan realiseres, skal det være lettere og mere smidigt at indgå aftaler med universiteterne om samarbejde og forskerpatenter. Den nye rapport giver en række bud på, hvordan det kan ske, og er et vigtigt skridt i den rigtige retning," siger uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers.

Med eftersynet er der set på lovgivningen og universiteternes praksis for at afklare, hvor der er barrierer for virksomhederne, og det har ført til et idékatalog med forskellige forslag til at styrke universiteternes teknologioverførsel.

Blandt andet forslås det, at flere universiteter tilbyder fast-track forløb, hvor virksomheder hurtigt kan indgå aftaler om samarbejde og patentrettigheder, at universiteterne i højere grad inddrager erfarne iværksættere og investorer som mentorer og rådgivere ved kommercialisering af opfindelser og at universiteterne får mulighed for at hjælpe egne iværksættere længere frem mod virksomhedsetablering eksempelvis gennem opstartspakker, hvor man trækker på private rådgivere og tilbyder særlige accelerationsforløb.

"Andre steder har arbejdet med teknologioverførsel mere fokus på at skabe nye startups end på at tage patenter. Det kan vi tage ved lære af. Derfor ser jeg også frem til, at vi senere på året får anbefalingerne fra det internationale panel, som vi har bedt om at gennemgå det samlede innovationssystem," konstaterer Tommy Ahlers.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik