Teknovation Logo
robot

 
  • Den 30. marts stemte medlemmerne af Danmarks Vindmølleforening for at blive lagt sammen med Vindmølleindustrien i en ny, fælles organisation ved navn Wind Denmark. Allerede den 20. marts stemte Vindmølleindustriens generalforsamling for sammenlægningen. Med opbakning fra begge generalforsamlinger er etableringen af Wind Denmark nu en realitet, konstateres det.

4. april 2019, kl. 14:32 

Wind Denmark forener sektorer

Danmarks Vindmølleforening og Vindmølleindustrien forenes i Wind Denmark, oplyser parterne.


Danmarks Vindmølleforening og Vindmølleindustrien har efter respektive medlemsafstemninger besluttet at forene de to organisationer i et sektorfællesskab, døbt Wind Denmark.

Dette får kontorer fire steder i landet og vil samlet repræsentere 3.100 medlemmer. Ønsket er at skabe en stærk national forankring og et globalt udsynet talerør for vindsektorens godt 33.000 ansatte og cirka 30.000 vindmølleejere i Danmark.

”På vegne af sektoren er jeg utrolig glad og stolt over, at Wind Denmark nu er en realitet. Wind Denmark vil være forening for alle med interesse i vind i Danmark og vil tale med én samlet stemme, der er forankret i et bredt folkeligt og industrielt fundament, og som baserer sig på 40 års historie og erfaring. Wind Denmark bringer både Vindmølleindustrien og Danmarks Vindmølleforening styrket ind i den næste fase af den grønne omstilling, hvor produktion og forbrug skal samordnes endnu kraftigere,” siger den hidtidige formand for Vindmølleindustrien og fremadrettet formand for Wind Denmark, Mads-Ole Astrupgaard, i forbindels med beslutningen.

Danmarks Vindmølleforenings hidtidige formand og Wind Denmark’s næstformand, Kristian Jakobsen, udtrykker sig ligeledes positivt om sammenlægningen:

”Det er både med vemod og stolthed, vi kigger tilbage på mere end 40 års virksomhed i Danmarks Vindmølleforening. Vores forening har været afgørende vigtig for den grønne omstilling af Danmarks elproduktion. Nu er den store udfordring imidlertid at sikre, at vinden får størst mulig værdi i den fremtidige energiforsyning, hvor en række forskellige energikilder skal spille sammen," siger han, og tilføjer: 

"Her har vi helt sammenfaldende interesser med Vindmølleindustrien, og derfor giver det god mening, at vi lægger kræfterne sammen i sektorfællesskabet Wind Denmark,” siger Kristian Jakobsen, der fremadrettet vil være en af tre næstformænd i Wind Denmark og desuden formand for Wind Denmark’s Ejerforum, der i særlig grad vil have den daglige dialog med vindmølleejerne i Wind Denmark."

Vindmølleindustriens hidtidige direktør, Jan Hylleberg, er udpeget som direktør for Wind Denmark. Medlemmer af Wind Denmark og øvrige interessenter vil i løbet af de kommende måneder blive inviteret til en officiel reception, der markerer etableringen af det nye sektorfællesskab. Her vil foreningens nye logo og visuelle identitet også blive præsenteret, oplyses det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik