Teknovation Logo
robot

 
  • IDA-formand Thomas Damkjær Petersen glæder sig over den større kvote2-søgning til ingeniøruddannelserne.

28. marts 2019, kl. 13:48 

Flere søger mod ingeniøruddannelserne

Interessen for at læse til ingeniør stiger igen i år, noterer IDA´s formand med glæde. Det sker på baggrund af opgørelsen over kvote 2-ansøgninger til de videregående uddannelser for 2019.


Igen i år oplever ingeniøruddannelserne en lille stigning i ansøgertallet.

Dette års opgørelse over kvote 2-ansøgninger til de videregående uddannelser viser, at der sammenlignet med 2018 er sket en stigning på 9 procent for antallet af kvote 2-ansøgere til diplomingeniøruddannelserne, mens lidt færre end sidste år har søgt mod civilingeniøruddannelserne. Samlet set holder ansøgertallet dog niveau og giver en pæn fremgang. 

Formand for Ingeniørforeningen IDA, og Engineer the Future, Thomas Damkjær Petersen, ser med glæde på årets ansøgertal for kvote 2:

”Det er en meget positiv tendens, at flere unge søger mod ingeniørstudierne via kvote 2. Den seneste undersøgelse fra Engineer the Future viser, at der allerede i 2025 kommer til at mangle 10.000 kandidater inden for teknologi, naturvidenskab og IT. De danske ingeniørvirksomheder har hårdt brug for flere unge med tekniske og naturvidenskabelige kompetencer på CV’et. Derfor håber jeg også, at den aktuelle interesse for ingeniørstudierne kommer til udtryk i årets samlede optag på ingeniøruddannelserne,” fastslår han. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik