Teknovation Logo
robot

 
  • ”Vi valgte Migatronics CoWelder, fordi det er markedets førende kollaborative svejserobot og den første af sin slags i Norge," siger direktør Svein W. Kristiansen, Smed T. Kristiansen.

25. marts 2019, kl. 14:16 

Første norske kollaborative CoWelder

På grund af øget efterspørgsel efter virksomhedens produkter og serviceydelser udvidede Smed T. Kristiansen for nylig produktionslinjen med en Migatronic CoWelder – der er den første kollaborative robot af sin slags i Norge.


Smed T. Kristiansen AS har som familieejet virksomhed i mere end 85 år assisteret offshoreindustrien over hele verden.

På fabrikken ved Stavanger fremstilles kundetilpassede rørbæringer og andre dele i både små og store serier. Derudover er vand- og laserskæring et af virksomhedens største fagområder.  

Svein W. Kristiansen fortæller, at virksomheden allerede i stor udstrækning har automatiseret vand- og laserskæringsprocesserne. Men, inden for svejsning har Smed T. Kristiansen ikke kunnet finde den rigtige løsning – før nu:

"Vi har længe ledt efter den bedste svejseautomatiseringsløsning, og nu tror vi, at vi har fundet det rigtige match. Migatronics CoWelder passer perfekt til vores produktionslinje på grund af dens avancerede funktioner, imponerende effektivitet, store fleksibilitet og enestående finish.Så den opfylder alle vores krav til en svejseautomatiseringsløsning."

Smed T. Kristiansens CoWelder består af en UR10-arm med en rækkevidde på 1.300 millimeter, og svejserobotten har en Sigma Select 400 Mig-/Mag- og MMA-invertersomsvejsestrømkilde.

Efterkøbet af CoWelder blev Smed T. Kristiansens robotoperatør inviteret til at besøge Migatronic i Fjerritslevfor at lære mere om den kollaborative svejserobot. Svein W. Kristiansen siger, at den uddannelse har været altafgørende for, at CoWelder med det samme blev en succes:

"Efter min mening er en svejserobot ikke bedre end den person, der betjener den. Vi meget glade for den træning, som vores operatør fik af Migatronic, fordi den gør os i stand til at udnytte CoWelders fulde potentiale. Vores mand ved nu, hvordan han skalprogrammere robotten for at kunne producere en bred vifte af komplicerede produkter," udtaler han.

Svejsespecialisterne hos Smed T. Kristiansen er stadig i gang med at lære om CoWelders mange funktioner og tester løbende forskellige produkter på denfleksible robot:

"CoWelder har præsenteret os for en helt ny måde at svejse på, og vi har behov for at lære robottensmange funktionerbedre at kende. Vi betragter det som en spændende udfordring, fordi vi lærer noget nyt hver dag," forklarer Svein W. Kristiansen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik