Teknovation Logo
robot

 
  • Sektionsleder Palle Grøndahl, Teknologisk Institut, tog på mødet i IDA Mechanical tirsdag aften fat på hvordan man kan løfte effektiviteten i de fleste produktionsvirksomheder markant.

20. marts 2019, kl. 07:02 

Maskinstop kan afhjælpes med overblik

Forud for årets ordinære generalforsamling i IDA Mechanical havde det fagtekniske selskab arrangeret et medlemsmøde med sektionsleder Palle Grøndahl, Teknologisk Institut, der opfordrede alle til at registrere deres maskinstop, og bruge dataene til at analysere og afhjælpe årsagerne for at øge effektiviteten.


Tirsdag aften, den 19. marts, var der ordinær generalforsamling hos IDA Mechanical, som i år var henlagt til Hotel Nyborg Strand.

Forud for generalforsamlingen var der et medlemsmøde, hvor sektionsleder Palle Grøndahl, som arbejder ved Teknologisk Instituts Robotcenter i Odense, i sektionen, der beskæftiger sig med effektiv produktion, talte om hvordan danske virksomheder kan få et løft i effektiviteten. 

Grundlæggende arbejder han med tre veje til øget effektivitet. Det kan være gennem teknologisk opgradering, i form af seneste maskiner og robotter med videre. Så er planlagt vedligehold en vigtig faktor, og dermed en sikkerhed for stabilitet i produktionen. Og endeligt, så er der brug af ledelsesværktøj som Lean med videre for at sikre planlægning af alle aspekter omkring virksomheden.

"Alt for mange af de virksomheder, som jeg har besøgt, de opsamler bare data, men bruger dem ikke. I praksis så ved de, at der er produceret dét ved en given maskine, som er kommet igennem, men ikke hvordan og hvor effektivt," konstaterer Palle Grøndahl.

"Har man derimod registreret årsagerne til sine maskinstop, og analyserer disse data, så kan det være, at der er for mange stop på grund af dårlig vedligehold eller manglende emner ved maskinen, grundet dårlig logistik med videre. Rigtigt mange bliver noget overrasket, når de opdager, hvor lidt maskintid, de faktisk får anvendt hver dag, i forhold til maskinens kapabilitet," noterer Palle Grøndahl.

Ved den efterfølgende generalforsamling noterede IDA Mechanical-formand Sieghard Sørensen, at det har været et godt 2018 i foreningen, og understregede samtidig, at bestyrelsen er opsat på at styrke sig yderligere i indeværende år, med flere medlemsaktiviteter. Der var således genvalg til de to bestyrelsesmedlemmer på valg, Carsten S. Nilsson og Ole Henriksen, og samtidig nyvalgtes Nis Krogh til bestyrelsen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik