Teknovation Logo
robot

 
  • Udstyr fra Danish Aerospace Company, som blandt andet CEVIS-cyklen, er blandt andet i brug på Den internationale rumstation ISS.

19. marts 2019, kl. 10:31 

Dansk rum-firma i markant vækst

Den danske rumteknologivirksomhed Danish Aerospace Company, med hovedsæde i Odense, øgede i 2018 omsætningen, fra 14,1 millioner kroner året før, til 20,6 millioner. En vækst svarende til 46 procent. 


Det er en glad administrerende direktør i Danish Aerospace Company, Thomas A. E. Andersen, som ser tilbage på 2019-resultatet:

"Der er god grund til at glæde os over den flotte vækst i omsætningen og det faktum, at overskuddet er fulgt med op. Vi har de seneste år investeret betydeligt i vores virksomhed, og det høster vi nu de første frugter af. Jeg har dog en forventning om, at vi de kommende år kan skabe en betydelig større vækst. Der er en række forretningsområder, hvor vi ser nye muligheder for at gøre vort indtog," siger Thomas A. E. Andersen.

Siden 1988 har Danish Aerospace Company specialiseret sig i at udvikle og producere livsnødvendigt medicinsk måle- og motionsudstyr til brug i det ydre rum, og de seneste ti år har selskabet været eneleverandør til de internationale rumagenturer NASA og ESA med de særlige CEVIS-rumcykler, der sikrer, at astronauternes muskler bliver belastet og dermed trænet på trods af vægtløsheden.

Udstyr fra Danish Aerospace Company har fløjet på rumfærgerne Soyuz, Progress, Dragon, samt ATV- og HTV-fartøjerne. Desuden er blandt andet CEVIS-cyklen i brug på Den internationale rumstation ISS, Ruslands Mir, samt Spacelab og SpaceHab. I 2017 oprettede Danish Aerospace Company et datterselskab i Houston, USA, som blandt andet skal sikre en endnu mere aktiv rolle i NASAs bemandede rumprogrammer.

"Der er et betydeligt potentiale i de nye forretningsområder, hvor vi mener at kunne udnytte vores teknologiske kompetencer," siger Thomas A. E. Andersen.

Det er den danske erhvervsmand Mikael Goldschmidt, der via M. Goldschmidt Capital A/S ejer Danish Aerospace Company 100 procent.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik