Teknovation Logo
robot

 
  • Positiv vækst forventes også i 2019, dog med en stor usikkerhedsmargin, konstaterer VDMA Robotics + Automation.

19. februar 2019, kl. 08:41 

VDMA tror på positiv tysk automationsvækst

Den tyske robot- og automationssektor nåede for første gang 15 milliarder Euro-mærket for industriens salg, en stigning på fire procent. Yderligere vækst forventes i 2019, fremhæver den tyske brancheorganisation VDMA Robotics + Automation Association.


På baggrund af fortsat global økonomisk usikkerhed kommer VDMA Robotics + Automation Association ikke med nogen meget præcis prognose for 2019.

Dog forventer den tyske brancheorganisation også positiv vækst i robot- og automationssektoren i år på mellem to og fem procent, konstateres det.

At robot- og automationssektoren syd for grænsen for første gang nåede 15 milliarder euro-mærket (lige godt 160 millioner kroner) i industriens salg, med en stigning på 4 procent, beviser, at der bestemt stadig er gang i hjulene, fremhæves det: 

"Den nye rekord viser, at den verdensomspændende efterspørgsel på robot- og automatiseringsteknologier fra Tyskland forbliver høj. Men den generelle politiske usikkerhed og afkøling af verdensøkonomien førte til en mere moderat vækst end oprindeligt forventet," konstaterer formand for VDMA Robotics + Automation Association, Wilfried Eberhardt, og understreger, at forventningerne om positiv vækst også er til stede næste år.

Ifølge en foreløbig analyse af 2018-dataene varierede udviklingen i delsektorerne:

Med en stigning i sektoromsætningen på 9 procent til i alt 8,3 milliarder euro kunne Integrated Assembly Solutions-sektoren fortsætte sin dynamiske vækstkurs i det foregående år. Dette skyldes især en meget høj ordrebeholdning og stærk indenrigsvirksomhed, fremhæves det.

Machine Vision kunne i 2018 opretholde rekordniveauet på 2,6 milliarder euro fra det foregående år. Robotområdet missede kun lige det foregående års salgsniveau på 4,2 milliarder euro og lukkede 2018 med et salg på 4,1 milliiarder euro. Dette skyldes hovedsageligt svagheden i automobilsalget især på hovedmarkedet Kina, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik