Teknovation Logo
robot

 
  • Innovation Factory North skal skabe innovation i små og mellemstore virksomheder. (Foto: Robotics & Automation Group, AAU)

18. januar 2019, kl. 07:04 

Kompetencer i fokus på Innovationsfabrikken

Kompetenceudvikling er nødvendig for at opnå succes med en smartere produktion. Den tilgang skal forskere fra Aalborg Universitet, AAU, udforske sammen med 60 produktionsvirksomheder og 10 teknologiudviklere i projektet Innovation Factory North.


Teknologiudviklingen stormer frem, og rækken af digitale enheder, der kan lette det daglige arbejde i produktionsvirksomheder, bliver kun længere og længere. Men ofte er udviklingen af nye teknologier afkoblet fra, hvordan de bliver anvendt i praksis, og det betyder, at mange virksomheder kommer til kort og derfor ikke opnår det fulde potentiale for innovation og vækst.

I løbet af de kommende tre år, skal forskere fra AAU stå i spidsen for projektet Innovation Factory North, der skal hjælpe produktionsvirksomheder på vej til en smartere produktion. Det skal ske ved at kortlægge, teste, kompetenceudvikle og implementere en række af de mange teknologier, der er til rådighed, men som ofte har svære betingelser for at finde vejen helt frem til produktionslinjen.

Projektet har netop fået bevilliget 18,2 millioner kroner i støtte fra VækstForum Nordjylland.

"Vores særlige tilgang til smart produktion er, at vi er bevidste om, at udfordringen ikke kun er at udvikle enkeltstående indsatser eller teknologier, men snarere at udvikle løsninger, der omfatter både teknologisk og kompetencemæssig udvikling," siger lektor og projektleder Astrid Heidemann Lassen fra Institut for Materialer og Produktion på AAU.

Forskerne bag Innovation Factory North vil i løbet af projektet inddrage 10 teknologiproducenter og 60 virksomheder for at stille skarp på, hvad implementeringen af nye teknologier kræver både i forhold til udviklingen af teknologierne og til kravene til kompetenceudvikling af virksomhedernes medarbejdere.

"Vi er inspireret af et åbent udviklingsmiljø hos fx Daimler og Bosch i Tyskland. Og selvom modellen ikke direkte kan overføres til danske forhold, så blev den et udgangspunkt for det koncept vi har skabt om en Innovation Factory North, der handler om at få udvikling, forskning og anvendelse til at gå hånd i hånd," siger Astrid Heidemann Lassen.

AAU holder i samarbejde med Brains Business Kickoff-arrangement for Innovation Factory North den 29. januar. Arrangementet finder sted på AAU.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik