Teknovation Logo
robot

 
  • Som en del af skærpelserne hos DTU Elektro tilknyttes også opførslen af verdensklasseforskningsfaciliteter i form af et Elektromagnetisk Test Center.

2. januar 2019, kl. 12:29 

DTU skærper elektroteknisk profil

DTU Elektro vil fremover omfatte faggrupperne Acoustics Technology, Automation & Control, Center for Electric Power & Energy, Electronics og Electromagnetic Systems. Derimod vil Biomedical Engineering, Center for Magnetic Resonance & Hearing Systems blive tilknyttet et andet institut.


Ændringerne ved DTU Elektro gør det oplagt at styrke den faglige profil og dermed også de studerende og samarbejdspartnere, siger institutdirektør Kristian Stubkjær. En af de virksomheder, der har haft et tæt samarbejde med DTU Elektro gennem mange år er enig i denne vurdering:

”Danmark har brug for ingeniører, som har den elektrofaglige værktøjskasse i orden. Det forventer jeg, at den nye skærpede profil for DTU Elektro vil sikre. Derudover glæder jeg mig til fortsat at være vidne til DTU’s forskningsresultater i verdensklasse. Forskerne på DTU er jo fantastisk dygtige og har altid været i front på verdensplan inden for udviklingen på deres felt,” siger Weibel-direktør Peder R. Pedersen, der også er medlem af DTU Elektro’s Advisory Board.

DTU Elektro har med baggrund i den elektroteknologiske faglighed opnået internationale førerpositioner på en række forskellige områder som effektivisering af elektroniske kredsløb, digitalisering af energi, akustik og elektromagnetisme.

De nye projekter omfatter blandt andet opførsel af verdensklasse-forskningsfaciliteter. Dels et Elektromagnetisk Test Center, som både vil omfatte det eksisterende radiodøde rum og 4 kommende laboratorier, som kan anvendes til antennemålinger med stor præcision, blandt andet til brug på satellitter opsendt af det europæiske rumagentur ESA.

Desuden har DTU netop fået bevilget midler til et nyt Digital Energy Lab, som skal bidrage til at accelerere udviklingen inden for digitale og datadrevne løsninger til energisektoren. Laboratoriet kommer til at spille sammen med de eksisterende faciliteter på DTU, blandt andet PowerLabDK og de levende energilaboratorier på Bornholm og i Nordhavn.

En række store forskningsprojekter kommer også til at tegne DTU Elektro’s fremtidige profil. Det gælder blandt andet et stort samarbejdsprojekt med det sydkoreanske eliteuniversitet KAIST på det akustiske område, hvor anvendelsen af metamaterialers særlige egenskaber undersøges.

Et andet stort projekt vil i de kommende år udvikle løsninger til automatisering af skibssejlads, så den fremover vil kunne foregå enten helt eller delvist uden besætning. Endelig vil de store forskningsindsatser fortsætte inden for eksempelvis strømforsyninger til elektriske apparater, der gøres stadig mindre og stadig mere effektive, så energiforbruget mindskes.

”En virksomhed som vores, der er globalt førende inden for vores nicheområde i radarteknologi, kan kun fastholde vores position, hvis vi fortsat kan samarbejde med førende forskere på området og kan rekruttere den bedste arbejdskraft – begge dele finder vi på DTU,” siger Peder R. Pedersen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik