Teknovation Logo
robot

 
  • Igus´ spændekoncept til TTriflex R-energikæder sikrer et sikkert samspil mellem menneske og maskine, fremhæver producenten.

6. december 2018, kl. 07:01 

Igus-spænder til e-kæder på cobots

Brugere af cobotter og industrirobotter anvender allerede Igus' multiaksede Triflex R-e-kæder til energi- og dataforsyning. For at lette fastgøringen af disse energikæder og øge arbejdssikkerheden i industrien har Igus nu udviklet monteringsspænder i plast. Med hurtig installation minimerer de risikoen for skader med deres afrundede kantdesign.


Sikkerhed spiller en vigtig rolle, når mennesker og robotter arbejder side om side i industrien.

Det er årsagen til, at brugere af cobotter og industrirobotter allerede bruger Igus' multiaksede Triflex R-e-kæder til energi- og dataforsyning, fremhæver den Køln-baserede producent.  

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


For at lette fastgøringen af disse energikæder og øge arbejdssikkerheden i industrien har Igus nu udviklet monteringsspænder i plast. Med hurtig installation minimerer de risikoen for skader med deres afrundede kantdesign.

Under Industrie 4.0 har automatiseringen øget behovet for samspil mellem menneske og maskine. Derfor betragtes "kollaborative" robotter som fremtiden. De såkaldte cobots bruges hovedsaligt som assisterende hjælpere i enkle eller samvirkende aktiviteter og arbejder – i modsætning til store og hurtige industrirobotter – side om side med mennesker.

For at opnå driftssikre energiforsyninger til cobots og industrirobotter tilbyder Igus energikædeløsningen Triflex R-sortimentet. Ud over metalspænderne kan kunderne nu bruge cobotdesignede spænder til at fastgøre energikæden til robotarmen. Designet med afrundede kanter øger sikkerheden på arbejdspladsen ved at mindske risikoen for skader, når mennesker er i kontakt med robotten.

Plastspænderne kan fastgøres hurtigt til robottens arm med en gevindtilslutning. Triflex R fastgøres ganske enkelt til spændet med en clips og fastgøres. Spænderne er egnede til cobots fra UR, TM Systems og Kuka LBA iiwa-robotarme.

Triflex R-sortimentet er særligt udviklet til avancerede robotter med 6 akser i industrimiljøer. Ved at kombinere en slanges fleksibilitet med en energikædes stabilitet sikrer den afrundede Triflex R driftssikker kabelføring i multiaksede bevægelser. Et kugleprincip sikrer høj strækstyrke og nem installation af e-kæden. Den indvendige rumopdeling kan frit vælges. Det cirkulære bøjningsradius-anslag og den høje vridningsstyrke i e-kæden forhindrer overbelastning af kablerne – dette system øger anvendelsens driftslevetid og driftsmæssige pålidelighed. triflex-e-kæderne fås som en komplet pakke med cobotdesignede spænder, kabler og stik, der er tilslutningsklar med det samme, fremhæver Igus. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media