Teknovation Logo
robot

 
  • Den innovative robotløsninger er helt i strid med virksomhedens strategiske mål om at anvende automationsløsninger som middel til at øge produktiviteten og trivslen, fortæller produktionschef Morten Rasmussen, Ib Andresen Industri.

28. november 2018, kl. 08:02 

Innovative robotter stabler profiler

Ib Andresen Industri har løftet sløret for endnu en millioninvestering. Denne gang er det to robotter, der arbejder sammen om at stable profiler, som har fundet vej til profilvalsehallerne i Langeskov, og det er helt i tråd med de strategiske mål.


Ib Andresen Industri A/S meddeler, at en innovativ håndteringscelle med to robotter, der arbejder sammen, netop er blevet installeret i Langeskov.

”Vi har et strategisk mål om at anvende automationsløsninger som middel til at øge produktiviteten og trivslen blandt vores medarbejdere ved at automatisere ensidigt gentaget arbejde. Investeringen rammer plet i begge henseender,” fortæller produktionschef Morten Rasmussen, og uddyber:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”De to robotter har overtaget det fysisk hårde arbejde, som håndteringen ved pakning af profiler var. Nu er operatørernes primære opgave på profilvalselinjen at overvåge produktionen og sørge for, at det hele kører, som det skal”.

Det var vigtigt for Ib Andresen Industri, at robotterne fik en høj grad af fleksibilitet:

”Længderne på profilerne varierer meget, og derfor er det vigtigt, at robotterne både kan arbejde sammen om at løfte de lange profiler synkront og arbejde asynkront af hinanden med de korte profiler,” forklarer projektleder Bo Larsen.

”I forbindelse med en automationsuddannelse, fik jeg en idé til et håndteringskoncept med to robotter på en fælles skinne, hvor de to robotter sammen griber de lange profiler i hver sin ende og stabler dem i bundter. De kortere profiler skulle de gribe og stable hver for sig. Det koncept blev præsenteret internt, hvor potentialet i løsningen straks blev set,” forklarer Bo Larsen.

Til robotløsningen er der udviklet en særdeles brugervenlig programmeringssoftware, der gør operatøren i stand til selv at lave programmer til robotterne. Skulle der så ske ændringer i betingelserne for robotternes drift, så kan operatørerne selv justere på robotterne og hurtigt fortsætte produktionen. Dette var en del af håndteringskonceptet og et krav til leverandøren.

For at projektet skulle lykkedes, har operatørerne på linjen været med fra start:

”Vi er kommet med input, som har betydet, at vi er kommet de fleste børnesygdomme i forkøbet. Resultatet er blevet en robotløsning som er skræddersyet til vores dagligdag og som allerede her i testperioden viser lovende takter,” fortæller Søren L. Sørensen, der er industrioperatør på linjen.

Det er FH Automation, som er leverandør på robotløsningen, og dem er man pt. i gang med at slutforhandle det næste anlæg med. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik