Teknovation Logo
robot

 
  • Den seneste UR-teknologi suppleres med et kamera og en markør, hvilket gør det muligt for robotarmen at genkende emner og arbejdsfunktioner. Robotten kan derfor benyttes ved forskellige arbejdsstationer helt uden programmering, fremhæver Bila Robitics.

19. november 2018, kl. 13:08 

Se UR-teknologi på Robotbrag 2018

På torsdag, den 22. november, holdes i Odense Robotbrag 2018 i forlængelse af robotleverandørarrangementet DIRA Business 2018. Her kan de besøgende også møde Bila Robotics, som på arrangementet bestræber sig på at vise banebrydende UR-teknologi.


Den seneste robotteknologi fra Bila Robotics, der består af et kamera og en markør, der kan udstyres på robotter udviklet af Universal Robots, UR, er i fokus på torsdag i Odense, når der holdes Odense Robotbrag 2018 i forlængelse af robotleverandørarrangementet DIRA Business 2018, arrangeret af Dansk Robot Netværk, DIRA.

Kamerateknologien gør det muligt for robotarmen at genkende emner og arbejdsfunktioner. Robotten kan derfor benyttes ved forskellige arbejdsstationer helt uden programmering. Og det giver ifølge Henrik Christensen, som er produktchef hos Bila Robotics, produktionsvirksomheder adgang til  en større fleksibilitet:

"Med vores nye kamerateknologi kan UR-robotarme varetage forskellige arbejdsopgaver. Og det er helt uden, at virksomheden skal bruge tid på opstilling og programmering hver gang, de flytter robotten til en ny arbejdsstation. Det giver den pågældende virksomhed uanede muligheder, da de nu får 100 procent fleksibilitet," siger Henrik Christensen, og fortsætter:

"I dag skal arbejdsstationerne jo være fuldstændig ens og stå det samme sted, før robotten kan varetage den pågældende funktion. Men med den nye teknologi kan Universal Robots robotter nu varetage både større og mindre opgaver, og slutbrugeren kan flytte robotarmen frit rundt i produktionen," forklarer Henrik Christensen, som også fortæller, at teknologien blot skal indstilles til den enkelte arbejdsstation en enkelt gang, før den har lært arbejdsfunktionen at kende.

Henrik Christensen håber, at kamerateknologien vil ændre automatiseringsmarkedet og skabe yderligere efterspørgsel på robotter:

"Den nye teknologi gør det muligt at automatisere dele af produktionen, der førhen ikke kunne automatiseres. Det kunne man ikke, da der er stor varians på tværs af de forskellige arbejdsopgaver," siger han, og fortsætter:

"Vores innovative kamerateknologi overkommer disse forhindringer, så robotter fra Universal Robots nu kan varetage alle slags opgaver. Det håber vi vil skabe et helt nyt marked for automatiseringsløsninger".

DIRA Business 2018 er en del af robotmessen Robotbrag 2018, som er arrangeret af DIRA i samarbejde med Teknologisk Institut. Arrangementet holdes i Forskerparken i Odense, hvor besøgende kan komme helt tæt på de seneste teknologier inden for robotindustrien på dagen klokken 9:30 til 16.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik