Teknovation Logo
robot

 
  • Sugekop-robotløsningen, som SDU og Terma har indledt samarbejde om, har også involveret Technicon, der også bidrager til det fortsættende projekt, hvor andre danske virksomheder kan drage nytte af erfaringerne.

11. november 2018, kl. 12:21 

Effektiv kompositløsning til Terma

teknovationNr. 16 - 2018   En robot monteret med 80 sugekopper skal bygge flydele i komposit hos Terma A/S. Med en bevilling fra Innovationsfonden er robotforskere fra Syddansk Universitet, SDU, i samarbejde med Technicon komet med et bud på at automatisere fremstilling af kompositdele, som også andre kan have gavn af.


I tre år har forskere fra SDU arbejdet tæt sammen med Terma i Grenaa om at udvikle robotter, som kan bygge kompositdele.

Kompositdelene bygges i dag op af mange lag fibermåtter. Måtterne er et klæbrigt materiale som placeres på en form. Lag på lag. Der må ikke opstå kritiske luftbobler eller folder under måtterne.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Den lange komplicerede proces er hidtil blevet foretaget manuelt af en person, hvilket er med til at gøre fremstillingen af kompositdelene dyr.

Samarbejdspartnerne har, blandt andet gennem tilknytningen af Technicon, formået at skabe en robotløsning, som kan løse udfordringen, og dermed gøre kompositfremstillingen hos Terma mere konkurrencedygtig. SDU´s ansvarlige på projektet, SDU-professor Henrik Gordon Petersen, har nu fået en bevilling på 8.147.649 kroner fra Innovationsfonden, der således kan indgå i et budget, der samlet er på 11.769.213.

Læs hele den spændende artikel - i onlineudgaven af 16/2018 - ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik