Teknovation Logo
robot

 
  • De positive tal er dog ikke en anledning til at læne sig tilbage, mener Søren Peter Johansen. Udviklingen globalt viser, at stigningen i Asien gennem flere år har været tocifret. Derfor er der fortsat brug for, at danske virksomheder investerer i automatisering, så vi fremadrettet kan konkurrere med den fremadstormende industri fra blandt andet Asien, påpeger han.

18. oktober 2018, kl. 11:13 

DIRA: 2017-robotvækst på tre procent

Sidste år blev der blevet installeret rekordmange robotter både globalt og i Danmark. Det viser tal i den årlige opgørelse fra International Federation of Robotics, IFR, der netop er blevet offentliggjort, fremhæver DIRA - Dansk Robot Netværk.


I 2017 blev der i alt installeret 774 nye robotter i Danmark, hvilket er tre procent højere end i 2016.

Danmark ligger stadig i toppen, når det kommer til anvendelse af robotter, konstaterer DIRA - Dansk Robot Netværk, der står for indsamlingen af de danske tal, og påpeger, at det især er de høje lønninger og krav om bedre produktivitet, der giver incitamenter til automatisering.

"En af grundene til, at vi har så mange robotter i Danmark, er vores høje lønninger. Vi er et af de steder i verden, hvor det først kan betale sig at automatisere processer, uddyber sekretariatsleder for DIRA, Søren Peter Johansen, og fortsætter:

"Den øgede produktivitet, som automatiseringen resulterer i, gør det muligt for danske virksomheder at konkurrere med resten af verden. Det medfører et mersalg, der kræver flere hænder i de processer, der ikke kan automatiseres. Således er automatiseringen i Danmark indirekte med til at fastholde og skabe flere arbejdspladser herhjemme."

Herudover viser Rapporten, ifølge DIRA, at der i 2009 var 132 robotter i Danmark per 10.000 medarbejdere, hvor der i 2017 var 230 robotter per 10.000 medarbejdere. Danmark overgås dermed i Europa kun af Tyskland med 322 robotter per 10.000 medarbejdere og Sverige med 240 robotter per 10.000 medarbejdere i fremstillingsindustrien.

Det er et højt tal taget i betragtning, at der ikke eksisterer nogle bilproducenter i Danmark, fortæller Søren Peter Johansen.

"Vi har rigtig mange robotter i Danmark, og ser man bort fra automobil- og elektronikindustrien, er vi formodentligt det land i verden med flest robotter per medarbejder, og det er på trods af, at vi kun har få store produktionsvirksomheder, siger han, og tilføjer:

"Det er et tegn på, at de mindre- og mellemstore virksomheder i Danmark har taget robotterne til sig."


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik