Teknovation Logo
robot

 
  • "Vi skal forme nye teknologier efter vores etik og værdier, så de understøtter et åbent og demokratisk samfund," siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

11. oktober 2018, kl. 07:14 

300 millioner til kunstig intelligens

Regeringen vil prioritere 300 millioner kroner til forskning i nye teknologiske muligheder, herunder kunstig intelligens og andre digitale teknologier.


En præcis melding om, at et skybrud snart vil give oversvømmelser ved dit hus, teknologi, der ved hjælp af stemmeanalyse kan sige, om en patient er ved at få hjertestop, og bearbejdning af store datamængder, der kan udvikle fremtidens bæredygtige batterier.

Kunstig intelligens, der kan hjælpe borgerne med at analysere, forstå og træffe beslutninger, har potentiale til at forandre samfundet.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Kunstig intelligens og andre nye teknologier kan hjælpe os til at skabe et bedre samfund og løse en lang række konkrete udfordringer. Hvis vi vel at mærke former teknologien efter vores værdier, så den understøtter et åbent og demokratisk samfund. Derfor er det afgørende, at Danmark er med i udviklingen – og at vi skruer op for vores forskning i kunstig intelligens," siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Sidste år blev der med aftalen om fordeling af forskningsreserven for 2018 afsat 160 millioner kroner til forskning i nye teknologiske muligheder. Regeringen lægger således op til en markant højere prioritering af området.

Regeringen lægger op til at prioritere 220 millioner til strategisk forskning inden for nye teknologiske muligheder, og midlerne rettes mod forskning inden for bio- og life science, materialeudvikling, produktionsteknologi og -systemer. Af midlerne til forskning i nye teknologiske muligheder øremærkes 100 millioner til aktiviteter i et nationalt center for forskning i digitale teknologier, der skal gå på tværs af forskningsinstitutionerne i Danmark.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media