Teknovation Logo
robot

 
  • Lars Løkke Rasmussen fik hilst på en robot på vej ind til udstillingshallen til hans Key Note-tale. Foto: DTU ved Mikal Schlosser.

10. oktober 2018, kl. 16:13 

Stor rykind til High Tech Summit

Der er et rekordstort antal deltagere, der har meldt sig til årets udgave af High Tech Summit, konstaterer DTU. Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbnede onsdag morgen to-dages-begivenheden i Lyngby, som statsministeren kaldte for "et topmøde i verdensklasse".


Årets udgave af DTU's digitaliserings-topmøde High Tech Summit tegner til få et rekordstort antal deltagere med over 5.000 forskere, studerende, virksomheder og andre besøgende også fra udlandet.

Begivenheden, der varer til og med torsdagens Stardust Demo Day-event, der slutter klokken 21, blev onsdag morgen åbnet af statsminister Lars Løkke Rasmussen i universitets store hal i bygning 101.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Teknologisk udvikling er vores vigtigste redskab, når det gælder om at sikre en bæredygtig udvikling, og jeres engagement, ideer og talent er afgørende, for at vi kan realisere visionen om en bedre fremtid for vores børn og børnebørn,” lød det fra statsministeren, ifølge DTU.

Han fremhævede endvidere, at en bæredygtig fremtid kræver samarbejde og fælles engagement. Samtidig pegede han på, at der er et anslået indtjeningspotentiale på cirka 100 milliarder kroner for at levere på FN´s verdensmål for en bæredygtig fremtid.

DTU's rektor, Anders Bjarklev, fremhævede ligeledes bæredygtighed som en opgave for hele Danmark, samtidig med, at han roste regeringens udspil til en klimaplan for at sætte en ny standard for grøn omstilling.

”Vi har brug for en ny ambitiøs vision for Danmark. En vision som kan tage os til næste niveau. En vision, der engagerer alle borgere. En vision, der skaber en stærk og levedygtig base for vores velfærd,” lød det fra Anders Bjarklev.

Eksempelvis fremhævede DTU-rektoren startup’en Aquaporin, som et eksempel på, at investering i forskning er en god forretning.

Virksomhed lancerede i 2005 en revolutionerende metode til vandrensning med nye biologiske membraner. På tolv år er firmaet vokset til 110 ansatte på verdensplan, hvoraf de 65 arbejder i Danmark.

”Heldigvis er Aquaporin kun en blandt mange gode eksempler på samarbejde mellem universiteter, erhvervsliv og nystartede virksomheder. De sidste 20 år har DTU studerende, medarbejdere og kandidater etableret to virksomheder om ugen i gennemsnit, eller i alt 2.200 nye virksomheder siden 1999,” påpegede Anders Bjarklev.

I alt var 70 virksomheder på plads i den store udstillingshal med præsentationer af projekter og innovation inden for områderne digitalisering, big data og kunstig intelligens. Hertil udstillede 50 succesfulde startups med navne som Eupry, Obital og Trebo deres projekter med posters og stande i det tilstødende universitetsbibliotek. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media