Teknovation Logo
robot

 
  • Blandt virksomheder, som har rapporteret på deres vækstforventninger inden for det kommende år, forventer omkring 40 pct. en vækst mellem 10-49 pct. 20 pct. af virksomhederne forventer en vækst på over 50 pct. – herunder enkelte over 200 pct. En relativt stor andel, omkring 35 pct. har dog mere moderate vækstforventninger og angiver, at de forventer en vækst på 0 pct. i det kommende år. D

9. oktober 2018, kl. 07:01 

Vækstpotentiale i rumerhvervet

Aktuel rapport fra Rambøll konkluderer, at rumområdet generelt er omgivet af stor vækstoptimisme. Hvis de mest positive vækstforventninger skal indfries, kræver det dog adgang til mere kvalificeret arbejdskraft og et øget fokus på iværksætteri, fremhæves det.


I en netop lanceret rapport bestilt af Uddannelses- og Forskningsministeriet konkluderer Rambøll, at rumområdet generelt er omgivet af stor vækstoptimisme.

Rapport indeholder en opdatering af Styrelsen for Forskning og Uddannelses opgørelse fra 2016 over virksomheder i det danske rumerhverv og supplerer med casebeskrivelser af 12 danske rumvirksomheder og en scenarieanalyse.

Blandt de deltagende virksomheder er Gomspace A/S, Terma A/S, Cobham Satcom, Danish Aerospace Company og Rovsing A/S.

I rapporten der udgør det opdaterede grundlag for statistik om det danske rumerhverv identificerer forfatterne 199 virksomheder. I den seneste opgørelse fra 2016 blev der identificeret 144 virksomheder, hvoraf 19 virksomheder er taget ud af denne opgørelse, fordi de enten er lukket, gået konkurs, er fusioneret eller lignende.

Dermed er i alt 74 nye virksomheder kommet med på listen, baseret på input fra ekspertinterviews, systematiske internetsøgninger og materiale fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse, konstateres det.

Blandt konklusioner er, at en stor rumandel betyder ofte få medarbejdere, der er flest downstreamvirksomheder, de mindre spillere dominerer og firmaerne har generelt pæne vækstforventninger for det kommende år.

Læs rapporten her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik