Teknovation Logo
robot

 
  • Den danske astronaut Andreas Mogensen er i denne måned på skolebesøg rundt omkring i Danmark. Turnéen er arrangeret af ESA samt Uddannelses & Forskningsministeriets rumkontor. (Foto: Maja Giannoccaro)

18. september 2018, kl. 16:17 

Andreas Mogensen på turné i Danmark

I slutningen af september holder astronauten Andreas Mogensen en række foredrag i Danmark. Mød ham på Naturvidenskabsfestivallen i Aalborg Zoo, Kunstmuseet Louisiana ved Humlebæk og hos Akademiet for Talentfulde Unge på Nørre Gymnasium i Brønshøj.


Den årlige Naturvidenskabsfestival, der holdes i Aalborg Zoo fra den 23. til den 27. september, har i år 10 års-jubilæum, hvor temaet er 'Den yderste grænse'.

Det var derfor oplagt at invitere Andreas Mogensen, der til daglig arbejder med netop den yderste grænse for mennesker i rummet. Naturvidenskabsfestivallen har til formål at skabe engagerende naturvidenskabelige oplevelser til børn og unge. Andreas Mogensen vil inspirere børn og unge med sin egen personlige historie om interessen og arbejdet med og i rummet.  

Festivalen er et projekt under det nationale center for læring, Astra, der forventer at op mod 10.000 elever deltager. Andreas Mogensen deltager mandag den 24. september, og skal ved samme lejlighed medvirke i en optagelse til børneprogrammet Nørd på DR Ultra.

Tirsdag den 25. september er han på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk, som allerede i år hul på fejringen af 50-året for Apollo 11 månelandingen i 1969. Det sker med udstillingen From Inner Worlds to Outer Space der kan ses fra den 13. september i år og helt til den 20. september 2019. Andreas Mogensen vil her bidrage med sin viden om de aktuelle planer for udforskning af Månen i en samtale med journalist og kunstformidler Marc-Christoph Wagner.

Louisiana ønsker med udstillingen af mere end 200 arbejder, at formidle Månens fascinationskraft og hvordan den gennem tiden er fremstillet i kunst og kultur.

Den danske astronaut deltager onsdag den 26. september desuden i Akademiet for Talentfulde Unge Øst, hvor talentprogrammerne løbende består af oplæg og workshops med førende forskere, opinionsleere, virksomheder og andre eksperter indenfor et bredt fagligt felt, samtidig med at der sættes fokus på personlig udvikling og fællesskab.

Andreas Mogensen vil fortælle eleverne om personligt drive, sin motivation og sit arbejde som astronaut og om de internationale planer for kommende rummissioner. Til arrangementet kommer også professor i offentlighedens forståelse for videnskaben, astrofysiker Anja C. Andersen, der med udgangspunkt i Andreas Mogensens oplæg vil fortælle om udforskningen af universet af hendes perspektiv – nemlig her fra jorden – og om, hvordan de to perspektiver kan berige hinanden. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik