Teknovation Logo
robot

 
  • Der var stor nysgerrighed om mulighederne med den lille Cobot, der blev vist frem af Jesper Mayland (t.v. i blå skjorte) for første gang i Odense i denne uge.

13. september 2018, kl. 17:59 

Brd. Klee går robotvejen

På årets R-18-messe i Odense Congress Center, der sluttede torsdag, havde Brd. Klee Danmarkspremiere på virksomhedens første satsning inden for robotområdet med Cobot-fabrikatet TM Robot.


Med forhandlingen af det taiwanske Cobots-fabrikat TM Robot i Danmark lancerer Brd. Klee A/S nu en satsning på robotter.

Det præsenterede virksomhedens ansvarlige for International Business Development Jesper Mayland, på årets R-18 messe i Odense Congress Center, der sluttede torsdag, hvor han havde et eksemplar af modellen TM5M med på standen. 

De øvrige modeller i sortimentet er TM12 og TM14 samt særlige M-version til mobile applikationer, hvor 3D-rumsensorer gør robotterne i stand til at genkende rumomgivelser placeret på en kørende mobil robotplatform, og målgruppen er virksomheder fra alt fra elektronik-, over maskin- til halvlederindustrierne.

Den maksimale rækkevidde er på 1.100 millimeter, og den maksimal payload er på 14 kilogram. TM5-900-modellen klarer den mindste payload på fire kilogram payload og 900 millimeter rækkevidde, men byder til gengæld på den højeste hastighed på 1,4 meter i sekundet.

På tekniksiden er robotterne udstyret med et indbygget visionsystem samt softwarefeatures, der styres via eksempelvis en smartphone, og producenten fremhæver en komplet visual Pick-&-Place-læringsfunktionalitet, der kan sættes op på fem minutter med Take-Hand-Teaching.

Hvad angår sikkerhed lever den, ifølge producenten, op til Iso 10218-kravene om sikkert samarbejde mellem mennesker og robotter. Den har således en 150 Newton Force Limiting-feature.

På gribersiden understøtter den en række modeller fra fabrikater som Schunk og Schunk Co-acy EGP, Robotiq, Hiwin, RGK, Kilews, Advantech, Basler og Igus.

"Det her bare begyndelsen for os hos Brd. Klee. Der er meget mere i vente fra os på robotområdet den kommende tid," lød det fra Jesper Mayland da han præsenterede cobot-løsningerne forTeknovation.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik